Princesize Grill Kamado

1162,90 zł 2939,90 zł z podatkiem VAT
  • Czarny
  • Grill Kamado
Numer artykułu: 10029123
Princesize Grill Kamado
1162,90 zł 2939,90 zł z podatkiem VAT
  • Pozostało kilka artykułów w magazynie – zamów szybko! Pozostało kilka artykułów w magazynie – zamów szybko!
  • Czas dostawy: 5 - 7 dni Czas dostawy: 5 - 7 dni
  • Ekspresowa dostawa
  • 14 dni na zwrot
  • Darmowa dostawa nad 215 zł Darmowa dostawa przy płatności kartą lub przelewem bankowym

Podstawowe informacje

  • Grill Kamado 11 cali z ceramiki

  • Ścianki ceramiczne o grubości 2 cm celem gromadzenia ciepła

  • Idealny do grillowania, wolnego gotowania, wędzenia lub pieczenia

Szczegóły dot. produktu

Jajko Kolumba! Odkryj Kamado, ceramiczny cud BBQ z USA. Inspirowane japońskimi piecami ryżowymi, grille Kamado zachwycają od lat 60-tych mistrzów grillowania na całym świecie i niezmiennie zdobywają ogrody i serca. Grill Kamado Princesize marki Klarstein oferuje Ci we własnym domu zalety i tajemnice owalnego grilla ceramicznego – raz wypróbujesz i już nie oddasz! Kopuła ceramiczna posiada zalety, wobec których standardowe grille nie mają szans.

Ścianki ceramiczne o grubości 2 cm posiadają niezwykłą zdolność gromadzenia ciepła, co pozwala na akumulowanie ciepła przez wiele godzin, równomierne jego rozdzielenie i oddanie do wnętrza grilla. Również dzięki szczelnej pokrywie grill uzyskuje przy bardzo małej ilości materiału palnego – często 50% mniej niż standardowe grille – temperatury pomiędzy 50° a 425° Celsjusza. Kopuła generuje poza tym ciąg cieplny jak w normalnych piecach, którym można sterować poprzez zasuwę na spodzie oraz w żeliwnym kominie. Dzięki temu można w łatwy sposób regulować temperaturę we wnętrzu. Princesize umożliwia tym samym nie tylko standardowe grillowanie na ruszcie, lecz także wolne gotowanie (slow cooking) lub wędzenie przez wiele godzin. Kolorowy termometr na pokrywie wskazuje temperaturę we wnętrzu i ułatwia regulację ciepła.

Materiał i kształt grilla ceramicznego Princesize marki Klarstein utrzymują wilgoć w środku, dzięki czemu grillowane potrawy nie wysychają i są nadzwyczaj soczyste, kiedy trafiają na stół. Staniesz się dzięki niemu mistrzem 'Holy Trinity of BBQ' i zaserwujesz swoim gościom BBQ żeberka Spareribs, Beef Brisket i Pulled Pork, przez co wyznaczysz nowe horyzonty grillowania. Oczywiście możesz też na powierzchni do grillowania o wielkości 615 cm² grillować przy otwartej pokrywie piersi z kurczaka lub kiełbaski. Także czyszczenie Princesize jest nadzwyczaj łatwe: Po użyciu rozgrzewasz ją do 350°C, co wypala bez śladu sadzę, tłuszcz i resztki jedzenia we wnętrzu.

Grill Kamado Klarstein marki Princesize jest przeznaczony przede wszystkim dla mistrzów grillowania, którzy nie mają za wiele miejsca lub dla każdego, kto chce zabrać grill ze sobą na piknik. Na krótkich odcinkach można go bez problemu przenosić lub przewozić w bagażniku lub na wózku ręcznym. Po osiągnięciu celu rozstawia się po prostu podstawę ze stali szlachetnej i umieszcza na niej kopułę grilla.

Princesize przyciągnie wzrok na każdym party grillowym: Glazurowana, czarna kopuła oraz podstawa ze stali szlachetnej o optyce żeliwnej gwarantują, że uwagę gości wzbudzi nie tylko jedzenie serwowane z grilla ceramicznego marki Klarstein.

Dostępne kolory: czarna glazura, czerwona glazura (nr kat. 10029124)

Podstawowe informacje

  • Termometr z barwnymi zakresami na pokrywie
  • Pokrywa z uchwytem drewnianym ułatwiająca otwieranie
  • Powierzchnia grillowania 615 cm²
  • Utrzymuje wilgoć w środku, co zapewnia soczystość grillowanych potraw
  • Niskie zużycie materiału palnego: ok. 50% mniej niż w standardowych grillach na węgiel drzewny
  • Prosta regulacja temperatury poprzez szczelinę wentylacyjną na zasuwie na spodzie oraz kominie
  • Materiał wysokiej jakości: ceramika, stal szlachetna, żeliwo
  • Zdejmowana podstawa ze stali szlachetnej w optyce żeliwnej
  • Komin z żeliwa
  • Samoczyszczący: Sadza i resztki potraw ulegają wypaleniu
Numer artykułu: 10029123

Szczegóły dot. produktu

  • Termometr z barwnymi zakresami na pokrywie
  • Pokrywa z uchwytem drewnianym ułatwiająca otwieranie
  • Powierzchnia grillowania 615 cm²
  • Utrzymuje wilgoć w środku, co zapewnia soczystość grillowanych potraw
  • Niskie zużycie materiału palnego: ok. 50% mniej niż w standardowych grillach na węgiel drzewny
  • Prosta regulacja temperatury poprzez szczelinę wentylacyjną na zasuwie na spodzie oraz kominie
  • Materiał wysokiej jakości: ceramika, stal szlachetna, żeliwo
  • Zdejmowana podstawa ze stali szlachetnej w optyce żeliwnej
  • Komin z żeliwa
  • Samoczyszczący: Sadza i resztki potraw ulegają wypaleniu
Numer artykułu: 10029123

Wymiary i szczegóły techniczne

  • Wymiary grilla: ok. 32 x 57 x 45 cm (SxWxG)
  • Ruszt grillowy: ok. 28 cm (Ø)
  • Wysokość rusztu grillowego: 36 cm
  • Grubość ścian: 2 cm
  • Grubość paleniska: 2,5 cm
  • Średnica kopuły ceramicznej: 32 cm
  • Waga: ok. 22 kg

Zakres dostawy

  • 1 x kopuła ceramiczna
  • 1 x podstawa ze stali szlachetnej (zestaw montażowy)
  • 1 x ruszt żeliwny
  • 1 x palenisko z ceramiki
  • 1 x ruszt ze stali szlachetnej okrągły (28 cm)
  • Instrukcja obsługi w j. niemieckim (inne języki: j. angielski, francuski, włoski, hiszpański)

Zakres dostawy

Pozostało kilka artykułów w magazynie – zamów szybko!

Czas dostawy: 5 - 7 dni

2939.9 zł

Opinie klientów
5 Oceny

Nie ma komentarzy do tego artykułu.

Opinie klientów z innych krajów
sprawdzona opinia 30/05/2018

Super kleiner Grill, bis 800 Grad auch für das klassische Steak. Geschmacklich nicht zu übertreffen. Andere Modelle mit dem gleichen Prinzip "Keramik" , so wie das Green Egg - kosten schon mal über 1000 Euro. Alles in allem, prima Preis / Leistung

Super mały grill, do 800 stopni na klasyczny stek. Nie do przebicia w smaku. Inne modele o tej samej „ceramicznej” zasadzie, jak Green Egg – kosztują czasem ponad 1000 euro. W sumie świetna cena / wydajność

sprawdzona opinia 23/04/2018

Ein stylischer und sehr schöner Keramikgrill. Dieser war mittlerweile schon mehrfach im Einsatz und hat nie enttäuscht. Zwar ist der Grill wirklich recht klein, nicht die 30 cm Durchmesser sind zutreffend, sondern - wegen des Schamotteinsatzes - liegt das Grillgut nur etwa 23 cm über der Holzkohle. Das reicht gut für zwei Personen oder vier im Schichtbetrieb. Alle Vorzüge eines Keramikgrills können realisiert werden, aber wegen der geringen Größe sind Einsätze wie Deflektorstein, Hühnerbeinhalter oder Grillpfännchen kaum verwendbar - das muss man wissen. Die Spitzentemperatur kann erreicht werden. Natürlich braucht ein Holzkohlengrill dafür schon 45 bis 60 Minuten - und es sollte der Kohlebereich ganz gefüllt sein und tunlichst keine Grillkohle verwendet werden, die im Winter in der Garage war und Feuchtigkeit gezogen hat. So wie ich das sehe, ist das Gerät sorgfältig und einwandfrei gearbeitet - da bleibt nichts zu wünschen übrig. Der einzige Einwand meinerseits ist, ob nicht besser als ein emaillierter Rost doch einer aus Gusseisen oder Edelstein wäre! Für Einsteiger beim Keramikgrill oder als Zusatzgrill zum Gasgrill ist dieses Gerät ideal und uneingeschränkt zu empfehlen!

Stylowy i bardzo piękny ceramiczny grill. Był używany kilka razy i nigdy się nie zawiódł. Grill jest naprawdę mały, średnica 30 cm nie jest poprawna, ale - ze względu na wkład szamotowy - jedzenie znajduje się tylko około 23 cm nad węglem drzewnym. To wystarczy dla dwóch lub czterech osób w pracy zmianowej. Można wykorzystać wszystkie zalety grilla ceramicznego, ale ze względu na niewielkie rozmiary wkłady takie jak kamienie odchylające, uchwyty na udka z kurczaka czy patelnie grillowe są prawie nieprzydatne - trzeba to wiedzieć. Maksymalna temperatura może zostać osiągnięta. Oczywiście grill węglowy potrzebuje na to od 45 do 60 minut - a obszar na węgiel drzewny powinien być całkowicie wypełniony i jeśli to możliwe, nie należy używać węgla drzewnego, który stał zimą w garażu i wchłaniał wilgoć. Z tego, co widzę, urządzenie zostało wykonane starannie i bez zarzutu - nie pozostawia nic do życzenia. Jedyne zastrzeżenie mam do tego, czy ten z żeliwa lub kamieni szlachetnych byłby lepszy od emaliowanego! Dla początkujących z grillem ceramicznym lub jako dodatkowy grill do grilla gazowego to urządzenie jest idealne i bez zastrzeżeń godne polecenia!

sprawdzona opinia 16/02/2018

Der Grill kommt sehr gut verpackt an und der Zusammenbau war kinderleicht. Leider erreicht der Grill nur knapp 300 Grad, die nicht annährend an die angebenden 425 Grad herankommen, daher werde ich ihn zurückgeben. Trotzdem war das Grillergebnis sehr gut. Zu bedenken ist, das sich die Grillfläche um ca. 3 cm aufgrund des Keramikeinsatzes verkleinert.

Grill przybył bardzo dobrze zapakowany i był łatwy w montażu. Niestety, grill osiąga tylko nieco poniżej 300 stopni, co nie zbliża się do deklarowanych 425 stopni, więc będę go zwracał. Niemniej jednak wynik grillowania był bardzo dobry. Należy pamiętać, że dzięki wkładowi ceramicznemu powierzchnia grilla zmniejsza się o ok. 3 cm.

sprawdzona opinia 07/09/2016

Der Princesize Kamado-Grill hat es mir schon länger angetan, ich liebe es zu Grillen, was ich auch gerne mache ist Pizza gebacken auf Stein im Grill, leider haben wir im Garten nur einen fest gemauerten Grill, die Möglichkeit damit zu backen oder Pizza zu machen besteht nicht.

Der knallig rote Princesize Kamado-Grill kommt außen ganz in Keramik, in einem wunderschönen Design, ein Blickfang im Garten, die 2cm dicke Keramik spricht für eine sehr gute Wärmespeicherung. Zur Belüftung befindet sich ein Lüftungsschlitz, der variabel einzustellen – zu öffnen ist und am Deckel ein Abzug. Der Deckel lässt sich mit dem Holzgriff sehr gut öffnen, zum Feststellen befindet sich ein Scharnier am Grill.

Ich verwende ausschließlich Holz zum Grillen, also Holz hinein, anzünden und warten bis sich Glut gebildet hat, dabei kann man zusehen, wie sich der Grill erwärmt, das Thermometer zeigt über 400°C an. Innen verrußt er nicht, er braucht keinen festen Standort, er raucht oder qualmt nicht übermäßig, mit etwas Übung hat man schnell raus wie man ihn perfekt befeuert.

Sobald die Temperatur richtig ist, lege die vorbereitete Pizza auf den Pizzastein hinein, es passen Pizzen – Bleche mit einem Durchmesser bis 28 cm in den Ofen, in ca 3 -5 Minuten ist die erste Pizza fertig, ganz so wie vom Italiener auf Stein gebacken, die Pizzen werden gleichmäßig gebacken, von unten bekommen sie eine feine Kruste.

Ich habe im Princesize Kamado 10 Pizzen nacheinander gebacken, der Stein und die Keramik speichern die Hitze sehr gut, nach den Pizzen habe ich noch ein Brot gebacken, nach 4 Stunden war auf dem Thermometer immer noch 275°C, 6 Stunden 175°C, man hat also ziemlich lange Zeit, Pizzen und Co zu backen, das ist auch gut so, da wir mit 6 Personen einige Pizzen brauchen und immer nur eine hinein passt, außerdem habe ich mit der Restwärme ein Brot gebacken, ein unvergleichlicher Geschmack.

Klar kann man den Grill auch für Fleisch, Gemüse und Co verwenden, selbst ein Braten gelingt perfekt, durch den geschlossenen Deckel des Grills, grillt – schmort das Fleisch schonend und bekommt ein feines Raucharoma, versucht es einmal mit Rindersteaks, auf den Punkt gerillt und anschließend in einer Folie am Rand des Grills ruhen lassen.

Mein Fazit
Der Princesize Kamado-Grill Keramikgrill bekommt eine ganz klare Kaufempfehlung, er ist sehr hochwertig im Material und der Verarbeitung. Die 2cm dicke Keramik verändert ihre Farbe nicht, auch nach vielmaligem Gebrauch ist er so schön wir am ersten Tag. Der Grill ist ein Hingucker und liefert immer perfekte Ergebnisse, bei uns ist er im Dauereinsatz, zur Reinigung lässt man ihn einfach noch einmal abbrennen.
Der Preis 269,90€ hört sich viel an, bei dieser Qualität und den perfekten Ergebnissen ist für mich das Preis-Leistungsverhältnis stimmig.

Grill Princesize Kamado chodzi za mną już od dawna, uwielbiam grillować, lubię też piec pizzę na kamiennym grillu, niestety w ogródku mamy tylko solidny grill murowany, możliwość pieczenia lub pizza z jej wykonaniem nie istnieje. Jasnoczerwony grill Princesize Kamado jest ceramiczny na zewnątrz, ma piękny design, przyciąga wzrok w ogrodzie, ceramika o grubości 2 cm mówi o bardzo dobrym magazynowaniu ciepła. Jest szczelina wentylacyjna do wentylacji, którą można regulować zmiennie - można ją otworzyć, a na pokrywie znajduje się odpowietrznik. Pokrywę można bardzo łatwo otworzyć za pomocą drewnianego uchwytu, na grillu znajduje się zawias do blokowania. Używam tylko drewna do grillowania, więc włóż drewno, rozpal je i poczekaj, aż uformuje się żar, możesz obserwować, jak grill się nagrzewa, termometr pokazuje ponad 400°C. Nie sadza w środku, nie potrzebuje stałego miejsca, nie dymi i nie dymi nadmiernie, przy odrobinie wprawy szybko nauczysz się jak idealnie go rozpalać. Jak tylko temperatura będzie odpowiednia, umieść przygotowaną pizzę na kamieniu do pizzy, blachy do pizzy o średnicy do 28 cm mieszczą się w piekarniku, pierwsza pizza jest gotowa po około 3-5 minutach, tak jak Włosi pieczą na kamień, pizze są równomiernie upieczone, od spodu mają delikatną skórkę. Upiekłam 10 pizz pod rząd w Princesize Kamado, kamień i ceramika bardzo dobrze magazynują ciepło, po pizzy upiekłam kolejny chleb, po 4 godzinach termometr nadal wskazywał 275°C, po 6 godzinach 175°C, więc mamy dość dużo czasu na pieczenie pizzy i co, to dobrze, bo potrzebujemy kilka pizz na 6 osób i tylko jedna się zmieści, ja też piekłam chleb z ciepłem resztkowym, niezrównany smak. Oczywiście grilla można używać również do mięs, warzyw itp. Nawet pieczenie jest idealne przy zamkniętej pokrywie grilla, grillowanie - delikatnie dusi mięso i nabiera delikatnego dymnego aromatu, spróbuj ze stekami wołowymi, rowkowanymi do szpiku a następnie pozostaw w folii na krawędzi grilla. Mój wniosek Ceramiczny grill Princesize Kamado otrzymuje bardzo wyraźną rekomendację zakupu, jest bardzo wysokiej jakości pod względem materiału i wykonania. Ceramika o grubości 2 cm nie zmienia koloru, nawet po wielokrotnym użyciu jest tak samo piękna jak pierwszego dnia. Grill przyciąga wzrok i zawsze zapewnia doskonałe rezultaty.Cały czas go używamy, a do czyszczenia wystarczy pozwolić mu ponownie się spalić. Cena 269,90 euro wydaje się dużo, ale przy tej jakości i doskonałych wynikach stosunek ceny do wydajności jest dla mnie odpowiedni.

sprawdzona opinia 07/09/2016

Der Princesize Kamado-Grill hat es mir schon länger angetan, ich liebe es zu Grillen, was ich auch gerne mache ist Pizza gebacken auf Stein im Grill, leider haben wir im Garten nur einen fest gemauerten Grill, die Möglichkeit damit zu backen oder Pizza zu machen besteht nicht. Der knallig rote Princesize Kamado-Grill kommt außen ganz in Keramik, in einem wunderschönen Design, ein Blickfang im Garten, die 2cm dicke Keramik spricht für eine sehr gute Wärmespeicherung. Zur Belüftung befindet sich ein Lüftungsschlitz, der variabel einzustellen – zu öffnen ist und am Deckel ein Abzug. Der Deckel lässt sich mit dem Holzgriff sehr gut öffnen, zum Feststellen befindet sich ein Scharnier am Grill. Ich verwende ausschließlich Holz zum Grillen, also Holz hinein, anzünden und warten bis sich Glut gebildet hat, dabei kann man zusehen, wie sich der Grill erwärmt, das Thermometer zeigt über 400°C an. Innen verrußt er nicht, er braucht keinen festen Standort, er raucht oder qualmt nicht übermäßig, mit etwas Übung hat man schnell raus wie man ihn perfekt befeuert. Sobald die Temperatur richtig ist, lege die vorbereitete Pizza auf den Pizzastein hinein, es passen Pizzen – Bleche mit einem Durchmesser bis 28 cm in den Ofen, in ca 3 -5 Minuten ist die erste Pizza fertig, ganz so wie vom Italiener auf Stein gebacken, die Pizzen werden gleichmäßig gebacken, von unten bekommen sie eine feine Kruste. Ich habe im Princesize Kamado 10 Pizzen nacheinander gebacken, der Stein und die Keramik speichern die Hitze sehr gut, nach den Pizzen habe ich noch ein Brot gebacken, nach 4 Stunden war auf dem Thermometer immer noch 275°C, 6 Stunden 175°C, man hat also ziemlich lange Zeit, Pizzen und Co zu backen, das ist auch gut so, da wir mit 6 Personen einige Pizzen brauchen und immer nur eine hinein passt, außerdem habe ich mit der Restwärme ein Brot gebacken, ein unvergleichlicher Geschmack. Klar kann man den Grill auch für Fleisch, Gemüse und Co verwenden, selbst ein Braten gelingt perfekt, durch den geschlossenen Deckel des Grills, grillt – schmort das Fleisch schonend und bekommt ein feines Raucharoma, versucht es einmal mit Rindersteaks, auf den Punkt gerillt und anschließend in einer Folie am Rand des Grills ruhen lassen. Mein Fazit Der Princesize Kamado-Grill Keramikgrill bekommt eine ganz klare Kaufempfehlung, er ist sehr hochwertig im Material und der Verarbeitung. Die 2cm dicke Keramik verändert ihre Farbe nicht, auch nach vielmaligem Gebrauch ist er so schön wir am ersten Tag. Der Grill ist ein Hingucker und liefert immer perfekte Ergebnisse, bei uns ist er im Dauereinsatz, zur Reinigung lässt man ihn einfach noch einmal abbrennen. Der Preis 269,90€ hört sich viel an, bei dieser Qualität und den perfekten Ergebnissen ist für mich das Preis-Leistungsverhältnis stimmig.

Grill Princesize Kamado chodzi za mną już od dawna, uwielbiam grillować, lubię też piec pizzę na kamiennym grillu, niestety w ogródku mamy tylko solidny grill murowany, możliwość pieczenia lub pizza z jej wykonaniem nie istnieje. Jasnoczerwony grill Princesize Kamado jest ceramiczny na zewnątrz, ma piękny design, przyciąga wzrok w ogrodzie, ceramika o grubości 2 cm mówi o bardzo dobrym magazynowaniu ciepła. Jest szczelina wentylacyjna do wentylacji, którą można regulować zmiennie - można ją otworzyć, a na pokrywie znajduje się odpowietrznik. Pokrywę można bardzo łatwo otworzyć za pomocą drewnianego uchwytu, na grillu znajduje się zawias do blokowania. Używam tylko drewna do grillowania, więc włóż drewno, rozpal je i poczekaj, aż uformuje się żar, możesz obserwować, jak grill się nagrzewa, termometr pokazuje ponad 400°C. Nie sadza w środku, nie potrzebuje stałego miejsca, nie dymi i nie dymi nadmiernie, przy odrobinie wprawy szybko nauczysz się jak idealnie go rozpalać. Jak tylko temperatura będzie odpowiednia, umieść przygotowaną pizzę na kamieniu do pizzy, blachy do pizzy o średnicy do 28 cm mieszczą się w piekarniku, pierwsza pizza jest gotowa po około 3-5 minutach, tak jak Włosi pieczą na kamień, pizze są równomiernie upieczone, od spodu mają delikatną skórkę. Upiekłam 10 pizz pod rząd w Princesize Kamado, kamień i ceramika bardzo dobrze magazynują ciepło, po pizzy upiekłam kolejny chleb, po 4 godzinach termometr nadal wskazywał 275°C, po 6 godzinach 175°C, więc mamy dość dużo czasu na pieczenie pizzy i co, to dobrze, bo potrzebujemy kilka pizz na 6 osób i tylko jedna się zmieści, ja też piekłam chleb z ciepłem resztkowym, niezrównany smak. Oczywiście grilla można używać również do mięs, warzyw itp. Nawet pieczenie jest idealne przy zamkniętej pokrywie grilla, grillowanie - delikatnie dusi mięso i nabiera delikatnego dymnego aromatu, spróbuj ze stekami wołowymi, rowkowanymi do szpiku a następnie pozostaw w folii na krawędzi grilla. Mój wniosek Ceramiczny grill Princesize Kamado otrzymuje bardzo wyraźną rekomendację zakupu, jest bardzo wysokiej jakości pod względem materiału i wykonania. Ceramika o grubości 2 cm nie zmienia koloru, nawet po wielokrotnym użyciu jest tak samo piękna jak pierwszego dnia. Grill przyciąga wzrok i zawsze zapewnia doskonałe rezultaty.Cały czas go używamy, a do czyszczenia wystarczy pozwolić mu ponownie się spalić. Cena 269,90 euro wydaje się dużo, ale przy tej jakości i doskonałych wynikach stosunek ceny do wydajności jest dla mnie odpowiedni.