Steakreaktor 2.0 Grill elektryczny

3838,90 zł 5339,90 zł z podatkiem VAT
  • Czarny
  • Elektryczny grill stołowy
  • 1600 watt
Numer artykułu: 10029610
Steakreaktor 2.0 Grill elektryczny
3838,90 zł 5339,90 zł z podatkiem VAT
Również dostępne w innych stanach produktu
  • Kup z lekkimi śladami użytkowania  
    Produkt był testowany przez klientów lub używany przez krótki czas. Artykuł ma tylko lekkie ślady użytkowania, takie jak zadrapania lub uszkodzenia pudełka/opakowania zewnętrznego. Produkt ma wszystkie oryginalne funkcje i został przetestowany. Oferujemy 3 lata gwarancji.
    3262,99 zł 5339,90 zł
  • Kup rozpakowany
    Uwaga: chodzi o rozpakowany artykuł lub artykuł z drobnymi uszkodzeniami opakowania. Pełna funkcjonalność produktu została sprawdzona. Oferujemy 3 lata gwarancji.
    3454,99 zł 5339,90 zł
  • Dostępny natychmiast! Dostępny natychmiast!
  • Czas dostawy: 5 - 7 dni Czas dostawy: 5 - 7 dni
  • Ekspresowa dostawa
  • 14 dni na zwrot
  • Darmowa dostawa nad 215 zł Darmowa dostawa przy płatności kartą lub przelewem bankowym. Nie dotyczy towarów ponadgabarytowych.

Podstawowe informacje

  • Grill wysokotemperaturowy do przygotowania idealnych steków w domowej kuchni

  • Intensywne promieniowanie podczerwone do 800°C z bardzo szybkim czasem nagrzewania: gotowy do pracy w ciągu 4,5 minuty

  • Wyjmowany ruszt do grillowania o powierzchni grillowej 16 x 30 cm (szer. x dł.)

Szczegóły dot. produktu

Steakreaktor 2.0 to urządzenie, które rewolucjonizuje proces przyrządzania steków dzięki ogrzewaniu z góry temperaturą 850 stopni. Specjalnie opracowane przez Klarstein grzałki ceramiczne generują intensywne ciepło promieniowania wprost na mięso. Pozwala to wyczarować w ciągu kilku minut aromatyczną, karmelizowaną skórkę, podczas gdy wnętrze steku pozostaje bardzo delikatne i soczyste. Powstają przy tym wspaniałe aromaty pieczenia gwarantujące niepowtarzalne doznania smakowe.

Decydując się na jedyny w swoim rodzaju grill wysokotemperaturowy marki Klarstein, masz okazję poznać i wykorzystać we własnej kuchni jedyne w swym rodzaju, sekretne sztuczki nowojorskich restauracji Steakhouse. Główną rolę odgrywa tu prąd i izolowana, aktywnie chłodzona obudowa, dzięki której ciepło nie wydostaje się na zewnątrz podczas procesu smażenia.

Wypływające podczas grillowania soki mięsne spływają do dołączonej tacki ociekowej. Po dodaniu odrobiny masła, ziół i przypraw można z nich wykreować fantastyczne sosy. Steakreaktor 2.0 to wszechstronne urządzenie do pieczenia i smażenia. W prosty i szybki sposób umożliwi przygotowanie nie tylko doskonałego steku, lecz także innych rodzajów mięs, ryb, warzyw, a nawet pysznych deserów. Zapiekanki, boczek i tym podobne smakołyki uzyskają w Steakreaktor 2.0 wyśmienity, intensywny smak wzbogacony o chrupiącą skórkę.

Dzięki łatwej obsłudze i prostemu czyszczeniu, wyjmowanej wkładce grillowej oraz swojej wszechstronności Steakreaktor 2.0 gwarantuje doskonałe rezultaty kulinarne, zachęcając smakoszy do kreatywnego eksperymentowania.

Podstawowe informacje

  • Intuicyjny panel obsługi na panelu przednim
  • Wyświetlacz LED ze wskaźnikiem temperatury i timerem
  • Nowe, zoptymalizowane aktywne chłodzenie
  • System automatycznego wyłączania
  • Łatwe czyszczenie dzięki wyjmowanej wkładce do grillowania
  • Jakość Made in Germany
  • Moc: 1600 W
  • Zakres temperatur: (promienniki grzewcze) 400°C - 850°C
Numer artykułu: 10029610

Wymiary i szczegóły techniczne

  • Wymiary: ok. 25 x 35,5 x 40,5cm (szer. x wys. x gł.)
  • Ruszt grillowy / użyteczna powierzchnia grillowa: 18,5 x 30 cm (szer. x dł.) / 16 x 30 cm (szer. x dł.)
  • Waga: ok. 14 kg

Zakres dostawy

  • 1 x grill wysokotemperaturowy
  • 1 x ruszt
  • 1 x uchwyt prowadzący do rusztu
  • 1 x tacka ociekowa ¼ GN
  • 1 x wkładka do grillowania
  • Instrukcja obsługi w j. niemieckim (inne języki: j. angielski)
  • Zasilanie: 220-240 V ~ 50-60 Hz

Zakres dostawy

Dostępny natychmiast!

Czas dostawy: 5 - 7 dni

5339.9 zł

Opinie klientów
25 Oceny

Nie ma komentarzy do tego artykułu.

Opinie klientów z innych krajów
sprawdzona opinia 30/07/2021

War ein Weihnachtsgeschenk. Klappt nicht so gut wie erwartet: Geht nur für kleine Steaks, für mehrere Leute nicht zu gebrauchen. Der Beschenkte ist sehr unzufrieden und hat das sehr teure Gerät weiter gegeben.

Był prezentem świątecznym. Nie działa tak dobrze, jak oczekiwano: działa tylko w przypadku małych steków, nie nadaje się do użytku przez kilka osób. Odbiorca jest bardzo niezadowolony i zrezygnował z bardzo drogiego urządzenia.

sprawdzona opinia 03/01/2020

Der Steakreaktor 2.0 erfüllt unsere Erwartungen vollkommen. Bei der richtigen Fleischqualität hervorragende Grillergebnisse. Zu r Haltbarkeit können wir noch keine Aussage treffen. Alles andere passt.

Reaktor stekowy 2.0 w pełni spełnia nasze oczekiwania. Przy odpowiedniej jakości mięsa doskonałe rezultaty grillowania. Nie możemy jeszcze wypowiadać się na temat trwałości. Wszystko inne pasuje.

sprawdzona opinia 26/12/2019

Perfekt: (1) bedienungssicher schnell und einfach auch für den Hausmann mitten Heiligtum der besten aller Ehefrauen -> Küche [der Rezensent agiert normalerweise im Schnitt an drei Tagen - auch im Winter - am Großen „Weber“ auf der Terrasse], (2) sinnvoller Menüablauf, (3) Gehäuse bleibt kühl trotz Weihnachtsserienproduktion, (4) gute Postions-/Effektkombination ca. 30 cm entfernt von der Dunstabzugshaube (näher am Hauptgeschehen) war kein Plätzlein für den Beefer zu bekommen, (5) high-end Ergebnis in Kombination mit sous-vide, allerdings bei Einsatz von hoch-qualitativem Fleisch, das wir immer beim Biobauern kaufen, (6) momentan keine Erfahrung mit Fisch und Gemüse: ich werde nach „Versuchsreihe“ weiter berichten

Idealne: (1) bezpieczne w użyciu, szybkie i łatwe, nawet dla męża w środku sanktuarium najlepszej ze wszystkich żon -> kuchnia [recenzent zwykle pracuje średnio trzy dni - nawet zimą - na dużym „Weber” na tarasie], (2) sensowny układ menu, (3) obudowa pozostaje chłodna pomimo świątecznej produkcji seryjnej, (4) dobra kombinacja pozycja/efekt w odległości ok. 30 cm od okapu (bliżej głównego działania) nie było miejsca na wołowinę, (5) wysokiej klasy efekt w połączeniu z sous-vide, ale z wykorzystaniem wysokiej jakości mięsa, które zawsze kupujemy od rolników ekologicznych, (6) obecnie brak doświadczenia z rybami i warzywa: zdam relację po "serii testowej".

sprawdzona opinia 06/11/2019

Wir waren auf der Suche nach einem Steak-Grill, der ca. 800°C erreicht. Die meisten Modelle sind gasbetrieben, was für uns nicht in Frage kam. So kamen wir zum Klarstein Steakreaktor. Wir sind damit sehr zufrieden; die Steaks bekommen eine tolle Kruste und es ist kein Vergleich zum Braten in einer Bratpfanne. Man sollte die Steaks, je nach Dicke, vorher bei 50-60°C leicht vorgaren, da sie sonst innen sehr "englisch" sind. Das Gerät heizt sehr schnell auf und alle wesentlichen Teile lassen sich entnehmen und in der Spülmaschine reinigen.

Szukaliśmy grilla do steków, który osiąga temperaturę około 800°C. Większość modeli jest zasilana gazem, co dla nas nie wchodziło w rachubę. W ten sposób trafiliśmy do reaktora stekowego Klarstein. Jesteśmy z tego bardzo zadowoleni; steki uzyskują świetną skórkę i nie ma porównania do smażenia ich na patelni. W zależności od grubości steki należy wcześniej podgotować w temperaturze 50-60°C, inaczej będą bardzo „angielskie” w środku. Urządzenie bardzo szybko się nagrzewa, a wszystkie istotne części można wyjąć i umyć w zmywarce.

sprawdzona opinia 27/04/2019

Super Steakgrill das ist der Thermomix für Männer. Kann man nur weiterempfehlen. Klappt einwandfrei mit dem Grill- Fleisch. Es darf nur nicht zu dünn sein. Bei dickeren Filet Steaks sollte man im Sous vide Garer auf mit 54 -56 grad vorgaren. Danach noch 2min jede Seite im Reaktor und man hat das perfekte Steak. Auch Lamm und Schweinekoteletts werden traumhaft. Gerade wenn noch ein bissle Fett dran ist wird es richtig gut und bleibt innen total saftig. Man darf aber erst hinter würzen wenn das Steak zum entspannen noch in der Warmhalteschale liegt. Es empfiehlt sich den Reaktor der etwas größer als ein Kaffeemaschine ist, in der Nähe der Dunstabzugshaube aufzustellen. Damit gegebenenfalls der Bratdunst weg hat. Man kann gut mit dem Grill 4-6 Gäste kochen, das Fleisch lässt sich gut im wärmebereich aufbewahren. Auf alle Fälle ist das ein richtig toller Indoor Grill womit man viel Spaß hat! Deshalb die 5 Sterne

Super stek z grilla to właśnie Thermomix dla mężczyzn. Można po prostu polecić. Doskonale komponuje się z grillowanym mięsem. Tylko nie może być za cienki. W przypadku grubszych steków z polędwicy należy je wstępnie ugotować w kuchence sous vide w temperaturze 54-56 stopni. Następnie 2 minuty z każdej strony w reaktorze i masz doskonały stek. Fantastycznie wychodzą również kotlety jagnięce i wieprzowe. Zwłaszcza, gdy jest na nim jeszcze trochę tłuszczu, robi się naprawdę dobry i pozostaje całkowicie soczysty w środku. Ale możesz sezonować dopiero po tym, jak stek jest jeszcze w misce do podgrzewania, aby się zrelaksować. Zaleca się ustawienie reaktora, który jest nieco większy od ekspresu do kawy, w pobliżu okapu kuchennego. Aby opary pieczenia odeszły w razie potrzeby. Możesz dobrze ugotować 4-6 gości z grillem, mięso można dobrze przechowywać w ciepłym miejscu. W każdym razie jest to naprawdę świetny grill do wnętrz, przy którym można się dobrze bawić! Stąd 5 gwiazdek

sprawdzona opinia 08/03/2019

Wir haben ihn jetzt seit ungefähr einem halben Jahr in benutzung. Bedienung ist einfach und ein beigelegtes Heft mit Tipps für die zubereitung verschiedener Fleischsorten ist auch sehr hilfreich. Das Gerät wird schnell heiß, und zwar genau 850 °C. Der Effekt auf das Fleisch ist selbsterklärend. Steaks und viele andere Sachen werden zu einem neuen Erlebnis, da durch die Hitze das Fleisch außen leicht "karamellisiert" und man es innendrin noch medium rare hinbekommt. Reinigung ist auch einfach da alles aus dickem Edelstahl gefertigt ist und das ganze Innnengerüst sich einfach entnehmen lässt. Somit kann man es einfach auswischen und zack, wieder sauber. Top Gerät zum Stolzen Preis.

Używamy go już około półtora roku. Jest łatwy w użyciu, a dołączona książeczka ze wskazówkami dotyczącymi przygotowywania różnych rodzajów mięsa jest również bardzo pomocna. Urządzenie nagrzewa się bardzo szybko, dokładnie do 850°C. Wpływ na mięso jest oczywisty. Steki i wiele innych rzeczy stają się nowym doświadczeniem, ponieważ ciepło lekko „karmelizuje” mięso na zewnątrz, a w środku nadal można uzyskać średnio wysmażone. Czyszczenie jest również łatwe, ponieważ wszystko jest wykonane z grubej stali nierdzewnej, a całą ramę wewnętrzną można łatwo wyjąć. Możesz więc po prostu go wytrzeć i bam, wyczyścić ponownie. Topowe urządzenie w atrakcyjnej cenie.

sprawdzona opinia 19/09/2018

Also das ist wirklich ein tolles Gerät , die Steaks sind geschmacklich ein Wahnsinn, tolle Rostaromen, wir sind mehr als zufrieden! Zwei kleine Kritikpunkte: Daher es doch zu starkem Rauch kommt finden wir nicht das für Indoor geeignet ist, am Balkon oder Garten aber eine super Sache. Man kann immer nur ein oder zwei Steaks gleichzeitig machen.

Jest to więc naprawdę świetne urządzenie, smak steków jest niesamowity, wspaniałe aromaty palonych dań, jesteśmy więcej niż zadowoleni! Dwa małe punkty krytyki: Uważamy, że nie nadaje się do użytku w pomieszczeniach z powodu silnego dymu, ale jest świetną rzeczą na balkonie lub w ogrodzie. Jednorazowo można ugotować tylko jeden lub dwa steki.

sprawdzona opinia 03/04/2018

Das Gerät macht einen soliden Eindruck und hält was es verspricht. Die Bedienung mit einem Knopf ist kinderleicht zu bedienen. Temperatur und Zeit werden eingestellt, dann bringt der Reaktor (der Name ist Prgramm) den Grill aud die gewünschte Temperatur. Ist diese erreicht ertönt ein Signal und das Grillgut kann eingeschoben werden. Mit Ablauf der programmierten Zeit stellt sich das Gerät aus. Die gleiche Prozedur wird nach dem Umdrehen des Fleisches narrensicher wiederholt. Das beigefügte Heft enthält einige Tips zu den Grillzeiten. Das ist anfangs ein guter Leitfaden, es macht aber mehr Spaß selbst herauszufinden wie man vorgehen sollte, damit es perfekt wird. Man kann sehr gut beobachten wie sich die starke Hitze des Reaktors im Fleisch ausbreitet und kann so den richtigen Zeitpunkt selbst bestimmen. Zur Auswahl des Geräte-Standorts sollte man erwähnen, dass es nach vorne eine enorme Hitze ausstrahlt und es je nach Betriebsrat auch Rauchentwicklung gibt. Eine Abzugshaube oder weit geöffnete Fenster sind hilfreich. Ich werde deshalb das Gerät im Sommer an einem schattigen Platz draußen betreiben. Reinigung ist problemlos. Platz auf dem Grill ist genug, um gleichzeitig 2 Personen zu versorgen. Mehrere Personen gehen ohne Probleme, da das Fleisch ruckzuck fertig ist. Noch zu den Kosten: der stolze Preis ließ mich länger nachdenken. Wer das Gerät aber nicht nur für Hühnerfleisch verwenden will wird feststellen, dass diese Investition zu den Kosten von hochqualitativen, lang abgehangenen Fleisch passt. Qualität hat seinen Preis - aber da der Gang zum teuren Steakhaus entfällt, zahlt sich der Steakreaktor schnell aus. 5 Punkte sind deshalb alles in allem vollkommen gerechtfertigt.

Urządzenie robi solidne wrażenie i robi to, co obiecuje. Obsługa jednym przyciskiem jest łatwa w użyciu. Temperatura i czas są ustawione, następnie reaktor (nazwa to program) doprowadza grill do żądanej temperatury. Po osiągnięciu tego poziomu rozlegnie się sygnał dźwiękowy i można włożyć żywność do grillowania. Po upływie zaprogramowanego czasu urządzenie wyłącza się. Ta sama procedura jest niezawodnie powtarzana po przewróceniu mięsa. Załączona broszura zawiera wskazówki dotyczące czasów grillowania. To dobry przewodnik na początek, ale zabawniejsze jest samodzielne zastanawianie się, co zrobić, aby było idealnie. Możesz bardzo dobrze obserwować, jak silne ciepło reaktora rozprzestrzenia się po mięsie i w ten sposób możesz sam określić odpowiedni czas. Przy wyborze lokalizacji urządzenia należy wspomnieć, że emituje ono ogromne ciepło do przodu oraz, w zależności od rady zakładowej, dochodzi również do powstawania dymu. Pomocny jest okap lub szeroko otwarte okna. Dlatego latem będę obsługiwał urządzenie w zacienionym miejscu na zewnątrz. Czyszczenie jest łatwe. Na grillu jest wystarczająco dużo miejsca, aby nakarmić jednocześnie 2 osoby. Kilka osób idzie bez problemu, bo mięso jest gotowe w mgnieniu oka. A teraz koszty: duma cena skłoniła mnie do dłuższego zastanowienia. Jeśli jednak nie chcesz używać urządzenia tylko do kurczaka, przekonasz się, że ta inwestycja jest odpowiednia dla kosztu wysokiej jakości, długo dojrzewającego mięsa. Jakość ma swoją cenę - ale ponieważ nie ma potrzeby chodzenia do drogiego steakhouse, reaktor stekowy szybko się zwraca. Podsumowując, 5 punktów jest zatem całkowicie uzasadnione.

sprawdzona opinia 22/12/2017

Habe mir den Steakreaktur zu Weihnachten gegönnt und wurde nicht enttäuscht. Die Bedienung ist kinderleicht. Einmal drehen um die Temperatur einzustellen, drücken, nochmal drehen für die gewünschte Zeit - fertig. Mehr braucht man nicht. Die Filet-Steaks sind mir schon beim ersten Versuch auf den Punkt gelungen. Man kann damit natürlich viel mehr als nur tote Kühe verarbeiten, auch Fisch und Huhn, sogar Grillgemüse. Was nicht so gefällt: Die Anleitung könnte ausführlicher sein, z.B. zum Thema Wartung/Reinigung. Das Fett spritzt leider nach oben an die Heizung und entzündet sich. Keine Ahnung wie ich die wieder sauber bekomme, da ein Gitter davor ist. Beim Ausbauen der Bleche ist mir aufgefallen, dass die teilweise recht scharf sind. Die könnten besser abgerundet sein.

Zafundowałem sobie Steakreaktur na Boże Narodzenie i nie zawiodłem się. Operacja jest dziecinnie prosta. Obrócić raz, aby ustawić temperaturę, nacisnąć, ponownie obrócić na żądany czas - gotowe. To wszystko, czego potrzebujesz. Steki z polędwicy trafiły w sedno za pierwszym razem. Oczywiście można go używać do przetwarzania znacznie więcej niż tylko martwych krów, także ryb i kurczaków, a nawet grillowanych warzyw. Co mi się tak nie podoba: Instrukcja mogłaby być bardziej szczegółowa, np. na temat konserwacji/czyszczenia. Niestety tłuszcz chlapie na grzałkę i zapala się. Nie mam pojęcia, jak mogę je ponownie wyczyścić, ponieważ przed nimi jest siatka. Podczas zdejmowania blachy zauważyłem, że niektóre z nich są dość ostre. Można by je lepiej zaokrąglić.

sprawdzona opinia 10/12/2017

bin seit März 2017 zufriedener Nutzer dieses Teils. Ich habe bwusst bis jetzt mit der Rezession gewartet, erst mal kennenlernen, nutzen und dann plaudern. Zum verwndeten Fleisch : 4 bis 6 Wochen trocken gereift, 600 bis 800 Gramm, am Stück natürlich. Vor dem Grillen ein paar Stündchen im Sous Vide bei 54 °C. Vor dem Beefen (Reaktören ?) trocknen (paar Minuten im Baumwoll Geschirrtuch) Salzflocken drauf und innerhalb 2 Minuten in den Reaktor. Grosse Stücke eher mit Abstand zum Brenner, wird gleichmässiger braun. 2 Minuten dann wenden. Raus und leicht zuckern, auch warmes dunkles Bier mit Honig bringt`s. Nochmals jede Seite 2 bis 3 Minuten, fertig. Auf einen vorgewärmten Metallteller, Haube drüber, nach 2 bis 3 Minuten wenden. Weitere 2 bis 3 Minuten Ruhe gönnen dann aufschneiden. Eben klassisch, ohne Schmackes...., Genuss pur. Mein Reaktor steht dauerhaft im geschützten Aussenbereich, ich grille auch im Winter im Freien. Ich weiss, kann nicht jeder, aber in der Küche ist mir das Teil zu heftig. Viel bemeckert wird der angeblich zu kleine Garraum. Aber 1 kg am Stück passt rein, mit Abstand zum Heizelement wird`s auch rundum braun. Für Grossfamilien oder Flachsteakgriller gib`s ja auch grössere Geräte, halt zum grösseren Preis. Das Preisgemeckere find ich eh kindisch, der Klarstein hat seinen Preis und den ist er wert. Wem`s zuviel ist der lass es eben, aber nicht in der Gemeinde rumsülzen.... Putzen absolut einfach, wurde ja auch des öfteren gelobt. Sauber verarbeitet, alle wichtigen Teile aus dickem Edelstahl. Zum Preis, ist gerechtfertigt, liegt eh eher im unteren Bereich. Zuverlässig ist das Teil auch, Aufheizzeit bemerkenswert kurz. Einknopfbedienung ist super, grosser Knopf, kein Firlefanz, geht Ratz Fatz... Und auch mehrere Durchgänge, wenn`s eben mal mehr sein soll, schafft das Gerät ohne Probleme. Bisserl kreativ müsst`s eben schon sein .... Tip, das Fleisch eher öfter wenden, man hat die bessere Kontrolle und der Saft verteilt sich besser. Vorher bei > 50 °C im Sous Vide oder Dämpfer, die Kerntemperatur passt dann und man muss nur noch Farbe und Röstaromen erzeugen (reaktören ?) Soße wird extra erzeugt, aber zuwas Soße ? Allen viel Spass und puren Fleischgenuss vom Feinsten. Und, Fleisch hat keine Poren, Blut schon gleich gar nicht. Nicht von mir, Quellen allerding unbekannt: "was ist Vegan, kann man das essen ?" "bis 400 Gramm ist`s ein Steak, ab 400 Gramm ein Braten" bin zwar anderer Meinung, aber trotzdem gut gesprochen

Jestem zadowolonym użytkownikiem tej części od marca 2017. Celowo czekałem do teraz z recesją, najpierw poznaj, wykorzystaj, a potem rozmawiaj. O użytym mięsie: sezonowane na sucho przez 4 do 6 tygodni, 600 do 800 gramów, oczywiście w jednym kawałku. Przed grillowaniem sous vide przez kilka godzin w temperaturze 54°C. Przed wołowiną (reaktory?) osusz na nim płatki soli (kilka minut w bawełnianej ściereczce) i włóż do reaktora na 2 minuty. Większe kawałki w większej odległości od palnika będą brązowić bardziej równomiernie. 2 minuty, następnie obróć. Wyjdź i dodaj trochę cukru, ciepłe ciemne piwo z miodem też załatwi sprawę. Ponownie z każdej strony 2 do 3 minut, gotowe. Połóż pokrywkę na rozgrzanym metalowym talerzu i po 2-3 minutach obróć. Odpocznij przez kolejne 2 do 3 minut, a następnie rozetnij. Po prostu klasycznie, bez smaku…., czysta przyjemność. Mój reaktor jest na stałe w chronionym terenie zewnętrznym, grilluję na świeżym powietrzu nawet zimą. Wiem, że nie każdy to potrafi, ale w kuchni to dla mnie za dużo. Rzekomo zbyt mała przestrzeń do gotowania to dużo krytyki. Ale 1 kg na raz się mieści, z odległością od elementu grzejnego też brązowieje. Dla dużych rodzin lub grillujących płaskich steków dostępne są również większe urządzenia, ale w wyższej cenie. I tak narzekanie na cenę uważam za dziecinne, Klarstein ma swoją cenę i jest tego wart. Jeśli to dla ciebie za dużo, po prostu zostaw to, ale nie zadzieraj ze społecznością... Sprzątanie jest absolutnie łatwe i często się to chwali. Czyste wykonanie, wszystkie ważne części wykonane z grubej stali nierdzewnej. Cena jest uzasadniona, w każdym razie raczej z niższej półki. Część jest również niezawodna, a czas nagrzewania jest wyjątkowo krótki. Obsługa jednym przyciskiem jest super, duży przycisk, bez bajerów, Ratz Fatz działa... A urządzenie bez problemu radzi sobie również z kilkoma przejazdami, jeśli trzeba więcej. To musi być tylko trochę kreatywne... Porada, obracaj mięso częściej, masz lepszą kontrolę i sok lepiej się rozprowadza. Wcześniej w temperaturze > 50°C w sous vide lub parowarze, temperatura rdzenia jest wtedy odpowiednia i wystarczy tylko wytworzyć kolor i palone aromaty (reaktor?). Sos jest produkowany oddzielnie, ale jaki sos? Baw się dobrze i ciesz się czystym mięsem w najlepszym wydaniu. A mięso nie ma porów, krew z pewnością nie. Nie przeze mnie, ale nieznane źródła: „Co to jest wegańskie, czy można to zjeść?” "Do 400 gramów to stek, od 400 gramów to pieczeń" Ja mam inne zdanie, ale i tak dobrze powiedziane

sprawdzona opinia 07/10/2017

Die durchaus gegenteiligen Bewertungen und Aussagen hier und in diversen Foren hatten mich lange überlegen lassen, ob es dieses Gerät sein sollte. Nach der Leistungserhöhung fiel dann die Entscheidung leichter, zumal damals noch der alte Preis galt. Einige gute Kilo Fleisch und einige Testesser später steht fest, dass es bei Weitem kein Fehlkauf war - im Gegenteil. Statt dessen stellte sich die Frage, wie einige anderslautende Einschätzungen wohl zustande kamen. Das Aufheizen ist in wenigen Minuten erledigt. Die Einstellung mit nur einem Knopf war anfangs etwas gewöhnungsbedürftig (es dauert einige Sekunden, bis die Temperatur hochzählt und damit die Aufheizbestätigung erfolgt). Da das Fleisch grundsätzlich Sous vide vorgegart wurde (gut trockentupfen nicht vergessen!), waren auch innerhalb von Minuten Ergebnisse wie auf den Produktfotos erzielbar. Genau dafür wurde der Reaktor gekauft und das bringt er dann auch. Dabei lohnt es sich aber, mit Temperatur, Dauer und vor allem Abstand zum Brenner zu experimentieren, da die Brennerfläche kleiner als die Rostfläche ist und somit unterschiedlich großes Gargut nicht überall mit gleicher Hitze gegart werden kann. Bei fetthaltigeren Fleischsorten entsteht zwar schnell ein gutes Röstaroma, die Rauchentwicklung beim Auftreffen von Fettspritzern auf den Brenner dürfte empfindliche Nasen gerade beim Gebrauch in der Wohnung wohl stören können. Mit einem Platz unter einer guten Ablufthaube ist das aber gut lösbar, zumal der Reaktor sehr gut gedämmt ist, sodass außen keinerlei Strahlungswärme ankommt - abgesehen vom Rosthalter, der sehr schnell heiß wird - das Abnehmen vergisst man nur einmal. GN-Gastroschalen, etwa für Grill-Beilagen, passen zwar in den Garraum, nicht aber in die Führungsschienen und müssen daher auf dem (benutzten) Rost abgestellt werden. Nach Beendigung des Grillens dauert es wesentlich länger, den Reaktor auf Ausschalttemperatur abzukühlen (bleibt automatisch so lange eingeschaltet), als das Aufheizen benötigte. Die Reinigung ist ein Kinderspiel: den Edelstahl-Garraum entnehmen und kurz abgespült in den Geschirrspüler. Fertig. Alles in allem ein sehr gutes Gerät für zwei Personen, für drei bis vier sollte man schon gut planen, da die Portionsgrößen schnell die nutzbare Grillfläche überschreiten.

Całkiem sprzeczne recenzje i wypowiedzi tutaj i na różnych forach sprawiły, że długo zastanawiałem się, czy to powinno być to urządzenie. Po wzroście wydajności decyzja była łatwiejsza, tym bardziej, że wtedy obowiązywała jeszcze stara cena. Kilka dobrych kilogramów mięsa i kilku testerów później, jasne jest, że nie był to zły zakup - wręcz przeciwnie. Zamiast tego pojawiło się pytanie, w jaki sposób powstały niektóre z różnych ocen. Ogrzewanie odbywa się w ciągu kilku minut. Ustawienie za pomocą jednego przycisku wymagało początkowo trochę przyzwyczajenia (naliczenie temperatury i tym samym potwierdzenie grzania zajmuje kilka sekund). Ponieważ mięso było zawsze wstępnie ugotowane metodą sous vide (nie zapomnij osuszyć!), rezultaty widoczne na zdjęciach produktu można było osiągnąć w ciągu kilku minut. Właśnie po to został kupiony reaktor i to właśnie przynosi. Warto jednak poeksperymentować z temperaturą, czasem trwania, a przede wszystkim odległością od palnika, ponieważ powierzchnia palnika jest mniejsza niż powierzchnia rusztu i dlatego potrawy różnej wielkości nie mogą być gotowane wszędzie z tą samą temperaturą. Tłuste rodzaje mięsa szybko nabierają dobrego aromatu pieczeni, ale dym, który powstaje, gdy plamy tłuszczu uderzają w palnik, może prawdopodobnie przeszkadzać wrażliwym nosom, zwłaszcza gdy jest używany w domu. Mając miejsce pod dobrym okapem wyciągowym jest to jednak łatwe do rozwiązania, tym bardziej, że reaktor jest bardzo dobrze izolowany, dzięki czemu żadne ciepło promieniowania nie wydostaje się na zewnątrz - poza uchwytem rusztu, który bardzo szybko się nagrzewa - zapomina się tylko o usunąć raz. Tace gastro GN, na przykład do grillowanych dodatków, mieszczą się w komorze gotowania, ale nie w prowadnicach i dlatego muszą być umieszczane na (używanym) ruszcie. Po zakończeniu grillowania schłodzenie reaktora do temperatury wyłączenia (tak długo pozostaje włączone automatycznie) trwa znacznie dłużej niż jego nagrzanie. Czyszczenie jest dziecinnie proste: wyjmij komorę gotowania ze stali nierdzewnej i krótko opłucz ją w zmywarce. Kompletny. W sumie bardzo dobre urządzenie dla dwóch osób, ale należy dobrze zaplanować trzy-cztery osoby, ponieważ wielkość porcji szybko przekracza użyteczną powierzchnię grillowania.

sprawdzona opinia 16/06/2017

Ob man es braucht oder nicht muss jeder für sich selbst entscheiden. Ich habe mich für JA entschieden und es meinem Mann zum Geburtstag geschenkt. Es heitzt sehr schnell auf (einstelliger Minutenbereich) und das Steak ist auf Grund der hohen Hitze auch schnell zubereitet. Das Geschmackserlebnis ist dann um ein vielfaches besser als wenn man das Steak in der Pfanne zubereitet. Die Rauchentwicklung ist normal.

Każdy musi sam zdecydować, czy tego potrzebuje, czy nie. Wybrałam TAK i podarowałam mężowi na urodziny. Nagrzewa się bardzo szybko (minuty jednocyfrowe), a stek jest również przygotowywany szybko ze względu na wysoką temperaturę. Doznania smakowe są wtedy wielokrotnie lepsze niż w przypadku przygotowania steku na patelni. Rozwój dymu jest normalny.

sprawdzona opinia 25/05/2017

Bisher kannte ich nur gasbetriebene Hochleistungsgriller. Mir ist das Hantieren mit Gasflaschen, noch dazu im Wohnbereich nicht sympathisch. Als ich sah, dass es jetzt den Steakreaktor auf Elektrobasis gibt, habe ich sofort zugeschlagen. Die Lieferung erfolgte prompt. Die Inbetriebnahme ist spielend leicht von der Hand gegangen und bereits das erste Ribey-Steak gelang hervorragend. Dieses Gerät kann ich nur wärmstens empfehlen - es ist sein Geld wert ! Hanns H, Schubert

Do tej pory znałem tylko wysokowydajne grille gazowe. Nie lubię dotykać butli z gazem, zwłaszcza w salonie. Kiedy zobaczyłem, że elektryczny reaktor do steków jest już dostępny, natychmiast go wykorzystałem. Dostawa była szybka. Uruchomienie było dziecinnie proste, a pierwszy stek z ribey okazał się doskonały. Mogę tylko gorąco polecić to urządzenie - jest warte swojej ceny! Hanns H, Schubert

sprawdzona opinia 26/04/2017

Sehr gutes Produkt hier meine Pros und Cons: Pros: Super Grill Ergebnis! Das ist für mich schon mal das Wichtigste an einem Grill. Weniger Rauchentwicklung als in der Pfanne Kann in der Küche verwendet werden. Geht mit Strom, somit kein Gas notwendig Leicht zu reinigen Heizt sehr schnell auf 850 Grad Cons: Die Bedienung mit dem Drehknopf ist finde ich nicht intuitiv. Könnte eine etwas größere Grillfläche bieten Preis Die Cons sind auf jeden Fall meckern auf höchstem Niveau. 600€ sind nun mal eine Stange Geld jedoch sind die Konkurrenzproduke auch nicht billiger und insofern ist der Preis gerechtfertigt. Auch die Grillfläche ist bei dem Preis OK. Ich kann das Produkt uneingeschränkt empfehlen und habe viel Spass damit.

Bardzo dobry produkt oto moje plusy i minusy: Plusy: Super wynik z grilla! Dla mnie to najważniejsza rzecz w grillu. Mniej dymu niż na patelni.Może być używany w kuchni. Działa na prąd, więc nie wymaga gazu. Łatwe do czyszczenia. Bardzo szybko nagrzewa się do 850 stopni. Wady: Obsługa za pomocą pokrętła nie jest dla mnie intuicyjna. Mógłby oferować nieco większą powierzchnię do grillowania. Cena Wady zdecydowanie na najwyższym poziomie. 600€ to dużo pieniędzy, ale konkurencyjne produkty nie są tańsze i pod tym względem cena jest uzasadniona. Powierzchnia grilla jest również OK w tej cenie. Mogę polecić produkt bez zastrzeżeń i dobrze się przy nim bawić.

sprawdzona opinia 23/04/2017

Das Gerät ist eine gelungene Alternative zu Gasgrills. Ob auf dem Balkon oder in der Küche ohne viel Aufwand verwendbar. Nach ein bisschen Einarbeitungszeit werden die Steaks und andere Grill u. Überbackgerichte sehr gut. Es ist auch eine Alternative, für kleinere Gastronomieeinrichtungen, zu den Im Gastrobereich angebotenen Großgeräten! Eine Tropfschale am Gerät, ev. ausziehbar, wäre sinnvoll da beim Fleischwenden einiges vor das Gerät tropft. Für einen optimalen Einsatz wäre eine stufenlose Verstellung der Einschubhöhe perfekt. MfG Gerd Henschel

Urządzenie stanowi udaną alternatywę dla grilli gazowych. Może być stosowany na balkonie lub w kuchni bez większego wysiłku. Po odrobinie treningu steki i inne dania z grilla i pieczone są bardzo dobre. To także alternatywa, dla mniejszych obiektów gastronomicznych, dla dużych urządzeń oferowanych w sektorze gastronomicznym! Przydałaby się tacka ociekowa na urządzeniu, ewentualnie wysuwana, ponieważ podczas obracania mięsa kapie przed urządzeniem. Dla optymalnego wykorzystania idealna byłaby bezstopniowa regulacja wysokości wkładania. Z poważaniem, Gerd Henschel

sprawdzona opinia 11/04/2017

Dieser Grill ist wirklich der absolute Hammer , ich fahre sonst richtig weit um ein gute Steak zu essen , in Düsseldorf oder Dortmund gibt es Restaurants die Steaks bei 850 Grad grillen , denn bei 850 Grad wir ein Steak einfach Weltklasse !!! Jetzt keine Fahrerei mehr !! Keine 6 Minuten und ein super gegrilltes Steak liegt auf dem Teller , echt irre gut. Ich kann den Grill nur 100% empfehlen.

Ten grill jest naprawdę super, poza tym jeżdżę naprawdę daleko, żeby zjeść dobry stek, w Düsseldorfie czy Dortmundzie są restauracje, które grillują steki w 850 stopniach, bo w 850 stopniach stek to po prostu światowa klasa!!! Teraz nie więcej jazdy !! Mniej niż 6 minut i super grillowany stek jest na talerzu, naprawdę dobry. Mogę tylko polecić grilla w 100%.

sprawdzona opinia 04/04/2017

Funktioniert einwandfrei ! Nach ein bisschen Probieren mit den Zeiten und Einstellungen erhält man das perfekte Steak. Allerdings doch eher im Aussenbereich anzuwenden, da man in geschlossenen Räumen dann doch selbst wie das Steak riecht !

Działa bez zarzutu! Po odrobinie prób i błędów z czasami i ustawieniami otrzymasz idealny stek. Bardziej prawdopodobne jest jednak użycie go na zewnątrz, ponieważ sam pachniesz jak stek w zamkniętych pomieszczeniach!

sprawdzona opinia 03/04/2017

Dieser Oberhitzegrill ist wirklich so gut, wie er verspricht. Natürlich braucht das Steak nicht 60 Sekunden, wie angegeben, sondern eher 120 Sekunden von jeder Seite aber, und jetzt kommt das aber: es funktioniert einwandfrei. Steaks sind zart, außen schöne Maillardreaktionen (schöne Kruste).Thunfisch wird außen knusprig und bleibt innen, wie gewünscht rot. Der Grill kommt schnell auf Temperatur, beim Grillen qualmt so gut wie nichts und das Gerät bleibt während des Betriebes außen Handkalt. Der 230V Stecker macht das Gerät ideal zum Indoorbetreiben. Einziges Manko ist die Garraumgröße, es passt halt nur ein Rib-Eye Steak hinein und ist damit eher für private Haushalte geeignet. Fazit: Super Gerät mit beschränkter Füllmenge. Klare Kaufempfehlung vom Profi

Ten górny grill grzewczy jest naprawdę tak dobry, jak obiecuje. Oczywiście stek nie zajmuje 60 sekund, jak reklamowano, ale raczej 120 sekund z każdej strony, i oto rzecz: działa idealnie. Steki są delikatne, ładnie reagują Maillarda na zewnątrz (ładna skórka), tuńczyk robi się chrupiący na zewnątrz i pozostaje czerwony w środku, zgodnie z życzeniem. Grill szybko się nagrzewa, podczas grillowania prawie nic nie dymi, a zewnętrzna strona urządzenia pozostaje zimna w dotyku podczas pracy. Wtyczka 230V sprawia, że urządzenie idealnie nadaje się do użytku w pomieszczeniach. Jedyną wadą jest rozmiar komory pieczenia, pasuje tylko do steków z antrykotu i dlatego jest bardziej odpowiedni dla prywatnych gospodarstw domowych. Wniosek: Super urządzenie o ograniczonej pojemności. Wyraźna rekomendacja zakupu od profesjonalisty

sprawdzona opinia 21/02/2017

teuer aber sehr gut ein stern abzug wegen dem preis heute bekommen u. gleich getestet bin begeistert vom grillergebnis #nackenstaek u.paprika# die verarbeitung des grill ist top

drogie, ale bardzo dobre, dostałem dziś odjęcie gwiazdki ze względu na cenę i od razu przetestowałem. Jestem entuzjastycznie nastawiony do wyniku grillowania #nackenstaek u.paprika# obróbka grilla jest najlepsza

sprawdzona opinia 16/12/2016

Das perfekt gegrillte Steak – gibt es das wirklich?
… mit dem Klarstein Steakreaktor kein Problem!
Bisher dachte ich, das ultimative Steak kommt vom Holzkohlegrill, aber da kannte ich den Steakreaktor noch nicht. Da man im Augenblick viel von dem Grillen mit Hochtemperaturen hört, habe ich mich entschieden einen solchen Grill in Form des Steakreaktors von Klarstein auch einmal auszuprobieren, zumal wir alle Rumpsteaks und Co. lieben.

Was ist der Steakreaktor eigentlich?
Der Steakreaktor ist ein sogn. Hochtemperaturgrill. Er entwickelt eine Hitze von bis zu 850°C in kürzester Zeit.
Diese extreme Temperatur sorgt dafür, dass ein Steak von außen kross und knusprig, von innen saftig und rosig wird.

Der erste Eindruck
Ich war im ersten Moment richtig erstaunt über die geringe Größe des Gerätes und im zweiten Moment von seinem Gewicht!
Der Steakreaktor wiegt nämlich stolze 14 kg bei einer Größe von 25 cm x 35,5 cm x 40,5 cm (B x H x T).
Aufgefallen ist mir direkt sein stylishes Auftreten. Von außen Schwarz gehalten wirkt er sehr elegant und ansprechend. Der Kontrast zum Edelstahl, welches sich im Grilleinsatz und Rost zeigt, ist hier sehr gelungen.

Beschreibung
Auf der Rückseite des Gerätes befindet sich die Ein-/Aus-Taste. Im Frontbereich sind das LED-Display sowie das steuerbare Bedienelement angesiedelt.
Im Innern befindet sich das Herz des Steakreaktors: das Keramikheizelement. Der Grilleinsatz mit den entsprechenden Führungsschienen für Rost und Ablaufschale befindet sich im schwarzen Metallgehäuse, welches doppelt isoliert wurde.
Fünf unterschiedliche Führungsschienen sorgen dafür, dass man sein Grillgut ganz individuell grillen kann. Unten ist Platz für die Auffangschale, die ohne Probleme Fett und Fleischsaft auffängt.
Ein externer Griff sorgt für den nötigen Schutz, um problemlos den Rost aus dem Gerät zu nehmen.

Aufstellen des Gerätes
Aufgrund der Tatsache, dass der Steakreaktor eine höllische Hitze von bis zu 850 °C entwickelt, ist es ratsam folgende Regeln zu beachten:
Das Gerät sollte einen Mindestabstand zur Wand und seitlich von mindestens 15 cm haben. Nach oben hin sollte der Abstand 50 cm betragen. Die untere Lüftung ist durch die Füßchen bereits gewährleistet, die sich unter dem Gerät befinden. Beachtet man diese Regeln, dann steht einem ein wunderbarer Grillgenuss bevor!

Funktionsweise
Der Steakreaktor entwickelt eine Hitze von bis zu 850 °C. Diese kann durch das steuerbare Bedienelement optimal eingestellt werden. Die Temperaturwahl liegt zwischen 400 °C und 850 °C.
Sowohl Grillzeit wie auch Temperatur werden mittels des Drehreglers eingestellt. Der Drehregler verfügt über die Temperaturbereiche: low temperature (niedrige Temperatur), more is more (mehr ist mehr) und hotter than hell (heißer als die Hölle).
Hotter than hell ist auch die Temperatur, die ich für meine Steaks gewählt habe. Aufgrund der extrem hohen Temperatur, der das Fleisch plötzlich ausgesetzt wird, ziehen sich die Fasern an der Oberfläche sofort zusammen, dadurch entstehen die Kruste und dieses unvergleichliche Röstaroma.
Der Steakreaktor bietet die Möglichkeit der Zeiteinstellung. Hierzu kann man den Steakreaktor maximal bis zu 9,5 Minuten je Grillvorgang einstellen.
So schnell, wie der Steakreaktor auf seine Höchsttemperatur kommt, so schnell kühlt er auch wieder, dank des darin verbauten Kühlsystems ab.

Im Praxistest
Bevor man beginnt, sollte man zunächst alle Teile gründlich abwaschen. Hierzu kann man ganz einfach den kompletten Grilleinsatz herausnehmen. Ebenso einfach erfolgt der Einsatz. Man sollte sich aber vergewissern, dass der Grilleinsatz ein eingerastet ist. Dies erkennt man daran, dass sich der Grilleinsatz nicht mehr einfach so herausziehen lässt, da er in die dafür vorgesehenen Aussparungen eingerastet ist.

Vorbereitung
Je nach Stärke des Fleisches sollte man nun anhand der mitgelieferten Tabelle Temperatur und Zeit wählen.
Meine Steaks waren gut 300 g schwer und so habe ich pro Seite 2 Minuten sowie eine Minute für das Wenden des Fleisches eingerechnet. Also insgesamt 5 Minuten!
Dabei habe ich die höchste Grilltemperatur gewählt. Nun beginnt das Gerät zu arbeiten und heizt sich auf. Dies kann man gut anhand der Lüftergeräusche feststellen, die sich bereits nach kurzer Zeit einstellen.
Der ganze Vorgang dauert etwa 6 Minuten und der Steakreaktor hat seine Höchsttemperatur von 850 °C erreicht. Dabei ertönt ein akustisches Signal.

Grillvorgang
Nun habe ich das Grillgut auf den Rost gelegt und in den Steakreaktor geschoben. Hierbei habe ich die Schiene 2 gewählt (wurde auch so in der Gebrauchsanweisung angegeben). Nach kurzer Zeit hört man schon die typischen Grillgeräusche, die das Fleisch bei solch einer Temperatur wiedergibt. Nach 2 Minuten habe ich das Fleisch mit Hilfe des externen Metallgriffs herausgenommen und gewendet. Nun konnte das Fleisch weitere 2 Minuten garen.
Während dieser Aktion – also dem Herausnehmen des Fleisches – verliert der Steakreaktor an Temperatur. Diese ist aber nur gering – ca. 10 °C. Der Steakreaktor holt die Temperatur aber rasch wieder ein und das Fleisch kann weiter auf 850 °C gegrillt werden.
Anhand des Displays konnte ich sowohl die Restlaufzeit wie auch die aktuelle Temperatur ablesen und war so immer auf der sicheren Seite.
Nachdem die Grillzeit abgelaufen war, ließ ich die Steaks noch ca. 6 Minuten auf der untersten Schiene (Schiene 5) des Grilleinsatzes ruhen. Die Hitze, die sich nach Abschalten des Gerätes noch im Gerät befindet, ist völlig ausreichend, um das Fleisch noch etwas nachzugaren und vor allem heiß zu lassen.

Das Grillergebnis
Das Fleisch war von außen wunderbar kross und knusprig, der Geruch typisch für ein frisch gegrilltes Steak. Nach dem Anschneiden war das Fleisch von innen zart rose und saftig.
Natürlich fehlen hier die typischen Grillstreifen, die man vom Holzkohlegrill her kennt, aber dem Geschmack tut dies keinen Abbruch. Das Fleisch hat einen wunderbar kernigen und reinen Geschmack.
Der Steakreaktor eignet sich einfach ideal für alle Fleisch- und Fischsorten. Bei Fleisch habe ich schon Rumpsteak, Entrecote und Filet sowie marinierte und vor gegarte Spareribs gegrillt. Das Ergebnis war bei allen Varianten lecker und wunderbar!

Was kann man im Steakreaktor noch zubereiten?
Im Grunde alles, was man auch auf einen Grill legen würde. Hier ist der Fantasie keine Grenze gesetzt und so kann man z.B. neben verschiedenen Fleisch- und Fischsorten auch Gemüse und Obst grillen.

Reinigung
Die Reinigung ist wirklich leicht. Da man hier die komplette Grilleinheit herausnehmen kann, lässt sich das Gerät völlig unkompliziert reinigen.

Fazit
Wer schon immer das perfekte Steak haben wollte, der dürfte mit dem Steakreaktor genau das bekommen: ein Steak in New Yorker Steakhouse Qualität, außen kross und innen zart, rosa und saftig!
Übrigens: Wer sein Steak lieber well done haben will – so wie ich, der lässt es einfach eine Minute länger auf dem Rost und gibt statt 5 Minuten 6 Minuten im Grillvorgang ein!

Idealnie grillowany stek - czy to naprawdę istnieje? ... żaden problem z reaktorem do steków Klarstein! Do tej pory myślałem, że najlepszy stek pochodzi z grilla węglowego, ale nie wiedziałem o reaktorze do steków. Ponieważ ostatnio dużo słyszymy o grillowaniu w wysokich temperaturach, postanowiłam spróbować takiego grilla w postaci reaktora Klarstein Steak Reactor, tym bardziej, że wszyscy uwielbiamy rumsztyki i tym podobne. Czym właściwie jest reaktor stekowy? Reaktor stekowy to tzw grill wysokotemperaturowy. W bardzo krótkim czasie nagrzewa się do 850°C. Ta ekstremalna temperatura sprawia, że stek jest chrupiący i chrupiący na zewnątrz, a soczysty i rumiany w środku. Pierwsze wrażenie Na początku byłem zdumiony niewielkimi rozmiarami urządzenia, a następnie jego wagą! Reaktor do steków waży aż 14 kg i ma wymiary 25 cm x 35,5 cm x 40,5 cm (szer. x wys. x gł.). Od razu zwróciłem uwagę na jego stylowy wygląd. Z zewnątrz czarny, wygląda bardzo elegancko i atrakcyjnie. Kontrast ze stalą nierdzewną, który jest pokazany we wkładce grilla i ruszcie, jest tutaj bardzo udany. Opis Przycisk włączania/wyłączania znajduje się z tyłu urządzenia. Wyświetlacz LED i sterowany element obsługowy znajdują się w przedniej części. Wewnątrz znajduje się serce reaktora do steków: ceramiczny element grzejny. Wkład grilla wraz z odpowiednimi prowadnicami dla rusztu i tacy ociekowej znajduje się w czarnej, metalowej obudowie, która została podwójnie zaizolowana. Pięć różnych prowadnic zapewnia możliwość indywidualnego grillowania potraw. Na dole znajduje się miejsce na tackę ociekową, która z łatwością zbiera tłuszcz i soki mięsne. Zewnętrzny uchwyt zapewnia niezbędną ochronę, aby łatwo wyjąć kratkę z urządzenia. Ustawienie urządzenia Ze względu na to, że Steak Reactor wytwarza piekielne ciepło do 850°C, zaleca się przestrzeganie następujących zasad: Urządzenie powinno znajdować się w odległości co najmniej 15 cm od ściany i z boku . U góry odległość powinna wynosić 50 cm. Dolną wentylację zapewniają już nóżki, które znajdują się pod urządzeniem. Jeśli zastosujesz się do tych zasad, możesz spodziewać się wspaniałego grillowania! Jak to działa Reaktor do steków wytwarza ciepło do 850°C. Można to optymalnie ustawić za pomocą sterowanego elementu obsługowego. Wybór temperatury wynosi od 400 °C do 850 °C. Zarówno czas grillowania, jak i temperaturę ustawia się za pomocą pokrętła. Tarcza ma zakresy temperatur: niska temperatura, więcej znaczy więcej i goręcej niż w piekle. Goręcej niż w piekle jest też temperatura, którą wybrałem dla moich steków. Ze względu na ekstremalnie wysoką temperaturę, na którą mięso jest nagle wystawione, włókna na powierzchni natychmiast kurczą się, tworząc skórkę i niezrównany aromat pieczeni. Reaktor do steków oferuje możliwość ustawienia czasu. Steak Reactor można ustawić na maksymalnie 9,5 minuty na proces grillowania. Dzięki wbudowanemu systemowi chłodzenia, Steak Reactor stygnie równie szybko, jak osiąga swoją maksymalną temperaturę. W teście praktycznym Przed rozpoczęciem należy dokładnie umyć wszystkie części. W tym celu można łatwo wyjąć cały wkład grilla. Jest równie łatwy w użyciu. Należy jednak upewnić się, że wkładka grilla jest zablokowana. Widać to po tym, że wkładu grilla nie można już łatwo wyciągnąć, ponieważ zatrzasnął się w przewidzianych wnękach. Przygotowanie W zależności od grubości mięsa należy teraz wybrać temperaturę i czas, korzystając z dołączonej tabeli. Moje steki miały dobre 300 g, więc dałam 2 minuty z każdej strony plus 1 minutę na obrócenie mięsa. Czyli w sumie 5 minut! Wybrałam najwyższą temperaturę grillowania. Teraz urządzenie zaczyna działać i nagrzewa się. Widać to wyraźnie po hałasie wentylatora, który włącza się po krótkim czasie. Cały proces trwa około 6 minut, a reaktor stekowy osiągnął maksymalną temperaturę 850°C. Rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Proces grillowania Teraz położyłem jedzenie przeznaczone do grillowania na ruszcie i wepchnąłem je do reaktora do steków. Tutaj wybrałem szynę 2 (tak też było napisane w instrukcji użytkowania). Po krótkim czasie można już usłyszeć typowe odgłosy grillowania, jakie wydaje mięso w takiej temperaturze. Po 2 minutach wyjąłem mięso za pomocą metalowej rączki zewnętrznej i przewróciłem. Teraz mięso może gotować się przez kolejne 2 minuty. Podczas tej czynności - czyli wyjmowania mięsa - reaktor stekowy traci temperaturę. Ale to tylko niskie – ok. 10°C. Jednak reaktor do steków szybko dogania temperaturę i mięso można nadal grillować w temperaturze 850 °C. Za pomocą wyświetlacza mogłem odczytać zarówno pozostały czas pracy, jak i aktualną temperaturę, więc zawsze byłem po bezpiecznej stronie. Po upływie czasu grillowania odstawiam steki na około 6 minut na dolną szynę (szyna 5) wkładu grilla. Ciepło pozostające w urządzeniu po jego wyłączeniu w zupełności wystarcza do dalszego gotowania mięsa, a przede wszystkim do jego utrzymania w cieple. Efekt grillowania Mięso było cudownie chrupiące na zewnątrz, zapach typowy dla świeżo grillowanego steku. Mięso po pokrojeniu było miękkie i soczyste w środku. Oczywiście brakuje tutaj typowych śladów grilla, które znasz z grilla węglowego, ale nie umniejsza to smaku. Mięso ma cudownie mocny i czysty smak. Reaktor do steków jest po prostu idealny do wszystkich rodzajów mięsa i ryb. Jeśli chodzi o mięso, to grillowałem już rumsztyk, antrykot i filet oraz marynowane i wstępnie ugotowane żeberka. Rezultat był pyszny i wspaniały we wszystkich wariantach! Co jeszcze można przygotować w reaktorze do steków? Zasadniczo wszystko, co można umieścić na grillu. Twoja wyobraźnia nie ma ograniczeń i oprócz różnego rodzaju mięs i ryb możesz grillować np. warzywa i owoce. Czyszczenie Czyszczenie jest naprawdę proste. Ponieważ można tutaj wyjąć cały grill, urządzenie można bardzo łatwo wyczyścić. Podsumowanie Każdy, kto zawsze marzył o doskonałym steku, powinien otrzymać dokładnie to dzięki Reaktorowi stekowemu: stek w jakości New York Steakhouse, chrupiący na zewnątrz i delikatny, różowy i soczysty w środku! Przy okazji: jeśli wolisz, aby Twój stek był dobrze wysmażony - tak jak ja, możesz po prostu zostawić go na grillu jeszcze przez minutę i wprowadzić 6 minut zamiast 5 minut w procesie grillowania!

sprawdzona opinia 20/09/2016

Für alle Fleischliebhaber auf jeden Fall ein Muss! Hier kommt man jedes Mal auf seine Kosten.

Pozycja obowiązkowa dla wszystkich miłośników mięsa! Tutaj za każdym razem dostajesz pieniądze.

sprawdzona opinia 12/09/2016

Schnelle Lieferung und noch schnellerer Fleischgenuss. Ich habe wirklich viele Fleisch-Varianten getestet und bin immer total zufrieden mit der Qualität. Vor allem, wenn ich abends keine Lust habe zu kochen und zu spülen. Fleisch in den Steakreaktor, kurz warten, würzen, fertig. Top! Gut zu wissen, dass man nur im Nachgang würzen sollte und das Fleisch nicht mit Marinade grillen sollte.

Szybka dostawa i jeszcze szybsza przyjemność z mięsa. Przetestowałem wiele wariantów mięs i zawsze jestem w pełni zadowolony z jakości. Zwłaszcza, gdy nie mam ochoty wieczorem na gotowanie i zmywanie naczyń. Mięso w reaktorze do steków, poczekaj chwilę, dopraw, gotowe. Szczyt! Dobrze wiedzieć, że dopiero potem należy doprawić i że mięsa nie należy grillować w marynacie.

sprawdzona opinia 04/08/2016

Für mich als Mutter von 3 Söhnen eine absolute Erleichterung, so kann ich ihnen Fleisch jeglicher Art schnell und genussvoll zubereiten. Das integrierte Abschaltsystem, dass nach ca. 9 Minuten das komplette Gerät abschaltet, verhindert, dass irgendetwas anbrennt. Wenn das Fleisch doch mal länger gegrillt werden soll, muss man den Steakreaktor halt noch einmal einschalten, aber lieber so als verkohltes Fleisch. Unbedingt auf die Höheneinstellung achten für die verschiedenen Fleischtypen.

Dla mnie jako matki 3 synów absolutna ulga, ponieważ szybko iz przyjemnością mogę dla nich przygotować dowolne mięso. Zintegrowany system wyłączania, który wyłącza całe urządzenie po ok. 9 minutach, zapobiega przypaleniu czegokolwiek. Jeśli mięso ma być grillowane dłużej, musisz ponownie włączyć reaktor stekowy, ale lepiej niż mięso zwęglone. Należy zwrócić uwagę na ustawienie wysokości dla różnych rodzajów mięsa.

sprawdzona opinia 21/04/2016

Der Steakreaktor war das perfektes Geschenk für meinen Mann, er hat sich selten so über ein Geschenk gefreut… und ich mich erst, denn nun bleibt meine Küche sauber. Der Steakreaktor kann problemlos in der Küche aufgestellt werden und bereitet uns leckere Steaks mit toller Kruste und saftigem Fleisch. Wenn wir allerdings Freunde einladen, müssen wir 2mal starten, da die Fläche relativ klein ist und zwei gute Stücke ohne Probleme drauf passen, aber bei mehr wird es schwierig. Aber ist für uns kein Problem, machen wir halt zwei Runden.

Reaktor do steków był idealnym prezentem dla mojego męża, rzadko kiedy był tak zadowolony z prezentu... i ja też, bo teraz moja kuchnia pozostaje czysta. Reaktor do steków można łatwo ustawić w kuchni i przygotować pyszne steki ze świetną skórką i soczystym mięsem. Jeśli jednak zaprosimy znajomych, musimy zacząć dwa razy, ponieważ powierzchnia jest stosunkowo niewielka i bez problemu zmieszczą się na niej dwie dobre sztuki, ale przy większej staje się to trudne. Ale dla nas to nie problem, zróbmy dwa okrążenia.

sprawdzona opinia 14/04/2016

Wir benutzen den Steakreaktor regelmäßig für Steaks und lieben die Kruste und das Fleisch, aber auch das lecker gegrillte Gemüse und Fisch. Und er lässt sich so schnell und einfach reinigen, mein Mann freut sich. Wir entdecken ständig neue Möglichkeiten und genießen die gemeinsamen Kochabende. Alles geht superschnell und wir müssen nicht lange warten. Absolut gute Qualität und seinen Preis wert.

Regularnie używamy Steak Reactor do steków i uwielbiamy skórkę i mięso, ale także pyszne grillowane warzywa i ryby. A czyszczenie jest tak szybkie i łatwe, że mój mąż jest zachwycony. Nieustannie odkrywamy nowe możliwości i wspólnie spędzamy wieczory przy gotowaniu. Wszystko idzie super szybko i nie musimy długo czekać. Absolutnie dobra jakość i warta swojej ceny.