VariCook Single Przenośna kuchenka indukcyjna

280,90 zł 309,90 zł z podatkiem VAT
  • Czarne szkło
  • Płyta kuchenna z 1 polem grzewczym
  • 1800 watt
Numer artykułu: 10012195
VariCook Single Przenośna kuchenka indukcyjna
280,90 zł 309,90 zł z podatkiem VAT
  • Pozostało kilka artykułów w magazynie – zamów szybko! Pozostało kilka artykułów w magazynie – zamów szybko!
  • Czas dostawy: 5 - 7 dni Czas dostawy: 5 - 7 dni
  • Ekspresowa dostawa
  • 14 dni na zwrot
  • Darmowa dostawa nad 215 zł Darmowa dostawa przy płatności kartą lub przelewem bankowym

Podstawowe informacje

  • płyta indukcyjna o mocy 1800 watów

  • do naczyń o średnicy12 - 26 cm

  • tryby: mocy i temperatury - automatyczna regulacja mocy i temperatury oraz automatyczne wyłączanie

Szczegóły dot. produktu

Kuchenka indukcyjna Klarstein VariCook Singleprzeznaczona jestdla jednoosobowych gospodarstw domowych, np. singli lub studentów. Płyta indukcyjna dysponuje mocą 1800 watów, dostępną na 10 poziomach regulacji. Zakres mocy można alternatywnie regulować poprzezustawienie docelowej temperatury między 60 i 240 ° C. Pozwala to na gotowanie i utrzymywanie idealnej, stałej temperatury potraw duszonych,jednogarnkowych, czy też przyrządzanych w kąpieli wodnej. Dużym atutem kuchenki stanowią tryb mocy i tryb temperatury. Chodzi tu o sterowane czasowo programygotowania - poprzez moc lub temperaturę - z automatycznym wyłączaniem po zakończeniu procesu gotowania.Jest to szczególnie przydatne, jeśli chcemy osiągnąć dokładny czas gotowania ryżu i makaronu, potraw duszonych lub warzyw gotowanych na parze. Płyta indukcyjna ogłasza zakończenie programusygnałem dźwiękowym. Płyta indukcyjna przeznaczona jestużytkowanianaczyń o średnicy 12-26 cm, co w zupełności odpowiada wymiarom standardowych garnków i patelni i wystarcza do zaspokojenia potrzeb gospodarstw jedno- i dwuosobowych.Kuchenka przyciąga wzrok nowoczesnym, prostym wzornictwem. Niewątpliwą zaletą jednolitejpowierzchni obudowy płyty grzejnej VariCook jest zmniejszenieefektywnego czasu czyszczenia do minimum . Ze względu na niewielkie rozmiary i płaską konstrukcję Klarstein VariCookSingle nadaje się do instalacji w ciasnych aneksach kuchennychi jest mile widzianym sprzętem kuchennym w ogródkach działkowych oraz samochodach kempingowych.

Więcej informacji na temat odpowiednich garnki i naczyn do gotowania można uzyskac tutaj: podręcznik

Podstawowe informacje

  • poziomy mocy: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W
  • ustawienia temperatury: 60 - 240 ° C - co 20 ° C
  • funkcja wyłącznika czasowego do automatycznego wyłączania - od 00:01 do 03:00 godzin
  • automatyczne rozpoznawanie naczyń
  • prosta obsługa za pomocą dwóch przycisków
  • pokrętło obrotów
  • niski stopień ciepła oddawanego do otoczenia
  • zabezpieczenie przed przegrzaniem
  • chłodzenie wentylacyjne
  • sygnały akustyczne
  • wyświetlacz LED
  • antypoślizgowe gumowe nóżki
  • włącznik / wyłącznik
  • napięcie zasilania: 220-240V, 50/60Hz
Numer artykułu: 10012195

Szczegóły dot. produktu

  • poziomy mocy: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W
  • ustawienia temperatury: 60 - 240 ° C - co 20 ° C
  • funkcja wyłącznika czasowego do automatycznego wyłączania - od 00:01 do 03:00 godzin
  • automatyczne rozpoznawanie naczyń
  • prosta obsługa za pomocą dwóch przycisków
  • pokrętło obrotów
  • niski stopień ciepła oddawanego do otoczenia
  • zabezpieczenie przed przegrzaniem
  • chłodzenie wentylacyjne
  • sygnały akustyczne
  • wyświetlacz LED
  • antypoślizgowe gumowe nóżki
  • włącznik / wyłącznik
  • napięcie zasilania: 220-240V, 50/60Hz
Numer artykułu: 10012195

Wymiary i szczegóły techniczne

  • 29,5 x 7 x 36 cm (szer. x wys. głęb.)
  • waga: ok. 1,7 kg

Zakres dostawy

  • 1 x jednostka
  • instrukcja obsługi w języku niemieckim i angielskim

Zakres dostawy

Pozostało kilka artykułów w magazynie – zamów szybko!

Czas dostawy: 5 - 7 dni

309.9 zł

Opinie klientów
14 Oceny

Nie ma komentarzy do tego artykułu.

Opinie klientów z innych krajów
sprawdzona opinia 16/02/2024

Fornello ad induzione Vari Cook Single di Ottima qualità. Ampi valori di potenza e temperatura.
Nei dati di targa è scritto 2000 W.
Facile da usare.
Nel complesso è un Ottimo prodotto tedesco

Doskonałej jakości kuchenka indukcyjna Vari Cook Single. Szerokie wartości mocy i temperatury. Dane na tabliczce znamionowej mówią o 2000 W. Łatwy w użyciu. Ogólnie jest to świetny niemiecki produkt

sprawdzona opinia 01/05/2021

Diese Induktionskochplatte ist sehr handlich, nimmt wenig Platz auf der Arbeitsfläche und auch im Küchenschrank weg. Bedienung nach einer kurzen Gewöhnungsphase einfach, Reinigung sehr leicht, Geräuschpegel im Rahmen. Einziges kleines Manko, der Drehregler reagiert oft nicht gleich auf die Einstellung und dreht etwas im Leerlauf bis er die gewünschte Temperatureinstellung annimmt. Sehr positiv finde ich, dass Induktion viel schneller aufheizt als ein Ceranfeld, die Kochdauer dadurch ebenfalls etwas kürzer ausfällt. Ich verwende nur Markenqualitätstöpfe von Fissler oder WMF. Bin sehr zufrieden damit. Eine angeblich für Induktion geeignete Schnitzelpfanne mit sehr dünnem Boden von Riess ging schon kaputt.

Płyta indukcyjna jest bardzo poręczna, zajmuje mało miejsca na blacie iw szafce kuchennej. Łatwy w obsłudze po krótkim okresie przyzwyczajenia, bardzo łatwy w czyszczeniu, poziom hałasu w granicach. Jedynym małym mankamentem jest to, że pokrętło często nie reaguje od razu na ustawienie i na biegu jałowym trochę się kręci, aż zaakceptuje żądaną temperaturę. Bardzo pozytywnie oceniam fakt, że płyta indukcyjna nagrzewa się znacznie szybciej niż płyta ceramiczna, co oznacza, że czas gotowania jest również nieco krótszy. Używam wyłącznie markowych garnków firmy Fissler lub WMF. Jestem z tego bardzo zadowolony. Patelnia do sznycla z bardzo cienkim dnem firmy Riess, która podobno nadaje się na indukcję, pękła.

sprawdzona opinia 26/02/2021

Einfach zu bedienen und funktioniert gut.

Łatwy w użyciu i działa dobrze.

sprawdzona opinia 29/01/2021

Klarstein ist Qualität

Klarstein to jakość

sprawdzona opinia 10/05/2020

Normalerweise koche ich auf Infrarot. Also seit etwa 14 Jahren da ich damals nach Deutschland eingewandert bin. Ich verstehe bis heute nicht warum deutsche Küchen keinen Gasanschluss haben. Da wird etwas verbrannt im Kraftwerk, z.b Gas. Die chemische energie wird in hitte umgewandelt. Dann wieder in Druck und Bewegung, dann in elektrische Energie. Diese wird mit einem Riesen Verlust in meine Küche transportiert wo ich sie wieder in Wärme unwandele. Jedesmal wenn ich koche bekommt irgendwo ein Physiklehrer Atemnot... Ich habe mir ziemlich schnell so eine einzelne Platte gekauft. Die hat mich über viele Jahre begleitet und ging nun leider kaputt. Ich brauchte sie hauptsächlich für den wok. Mit induktion geht das noch gerade so, aber alle anderen Herdarten haben nicht genug wärmeübertragung. Die Vorteile von Induktion gegenüber andere Arten sind klar. Wobei auch induktion nicht an Gas ranreicht. Ich habe die Platte immer öfter benutz und werde wohl bei der nächsten Küche komplett auf Induktion umsteigen. Jetzt habe ich diese hier bestellt. Ich muss dazu sagen in dem Moment als ich die Bestellung abgeschickt hatte, funktionierte die alte wieder. Da beide Platten in der gleichen preisklasse sind kann ich die gut vergleichen. Diese hier hat auf jeden Fall eine bessere Wärmeverteilung. Wenn man Wasser kocht oder Margarine schmilzt sieht man das deutlich. Bei der alten platte kochte es erst nur in einem Bereich, wie ein Ring. Diese hier verteilt die Energie viel gleichmäßiger. Ich dachte erst das liegt an den billigen Töpfen. Die Temperaturmodi sinds völliger Quatsch. Bei 60 grad kocht es schon. Woher soll die Platte auch wissen wie die Temperatur im Topf ist. Dafür gibt es Platten an denen man einen Sensor anschließen kann den man dann in den Topf hängt. Die Temperatur Einstellung ist also verarsche. Wären die Optionen für Temperatur gar nicht vorhanden hätte ich einen Stern mehr gegeben. Die Knöpfe zur Bedienung sind unter einer Folie. Keine Touch Dinger die nicht funktionieren wenn die Finger nass sind. Das finde ich echt gut. Ich hasse Touch. Wer braucht Touch? Das Drehrad zum einstellen der Leistung ist praktisch. Viel besser als Knöpfe die man x mal betätigen muss. Allerdings sind die leistungsstufen nicht echt. Da wird einfach alle paar Sekunden ein und aus geschaltet. Also zb 2 sekunden Leistung, dann wieder nichts. So kann auch beim Warmhalten trotzdem was ansetzen. Wenn der Topf einen richtig dicken Boden hat geht es gerade so. Der Drehknopf lässt sich schwer drehen alsob er irgendwo eingeklemmt wäre. Das ist nicht sehr bequem und deutet schlechte Verarbeitung an. Der hat auch so kleine Stufen wie am Verstärker die Lautstärke Regler. Allerdings reagiert er nicht auf jede Drehung zuverlässig. Fazit: für den Preis ein gutes Gerät. Tenperaturmodus verarsche. Nicht sehr wertig verarbeitet. Alle in der artikelbeschreibung angepriesenen Eigenschaften, schnelle aufheizung, leicht zu reinigen, usw sind selbstverständlich für eine induktionsplatte. Die vergleiche beziehen sich auf andere herdarten. Das wäre als wenn ein Autohersteller sein auto anpreist: schneller als ein fahrrad, doppelt so viele Reifen.... für die beschreibung müsste ich eigentlich auch noch einen Stern abziehen. Aber 3 Sterne da das Gerät im vergleich zu anderen Geräten der Preisklasse ganz gut abschneidet.

Zwykle gotuję na podczerwieni. Tak przez około 14 lat, od kiedy wyemigrowałem do Niemiec w tym czasie. Nadal nie rozumiem, dlaczego niemieckie kuchnie nie mają przyłącza gazowego. W elektrowni coś się pali, na przykład gaz. Energia chemiczna jest zamieniana na ciepło. Potem znowu w ciśnieniu i ruchu, potem w energii elektrycznej. Jest to transportowane do mojej kuchni z ogromną stratą, gdzie zamieniam je z powrotem w ciepło. Za każdym razem, gdy gotuję, nauczycielowi fizyki brakuje tchu... Dość szybko kupiłem jedną płytę. Towarzyszył mi przez wiele lat i teraz niestety się zepsuł. Używałem ich głównie do woka. Jest to prawie możliwe w przypadku indukcji, ale wszystkie inne typy pieców nie zapewniają wystarczającej wymiany ciepła. Przewaga indukcji nad innymi rodzajami jest oczywista. Przy czym nawet indukcja nie zbliża się do gazu. Coraz częściej korzystam z płyty i pewnie w następnej kuchni całkowicie przestawię się na indukcję. Teraz zamówiłem ten. Muszę powiedzieć, że w chwili, gdy wysłałem zamówienie, stare znów działało. Ponieważ obie płyty są w tym samym przedziale cenowym, mogę je dobrze porównać. Ten zdecydowanie ma lepszą dystrybucję ciepła. Kiedy gotujesz wodę lub topisz margarynę, widać to wyraźnie. Na starym talerzu gotowało się tylko w jednym miejscu, jak pierścień. Ten rozprowadza energię znacznie bardziej równomiernie. Na początku myślałem, że to przez tanie doniczki. Tryby temperaturowe to kompletna bzdura. Gotuje się już w 60 stopniach. Skąd talerz ma wiedzieć jaka jest temperatura w garnku? Są płytki, do których można podłączyć czujnik, który następnie wiesza się w doniczce. Więc ustawienie temperatury to żart. Gdyby nie było opcji temperatury, dałbym mu jeszcze jedną gwiazdkę. Przyciski do obsługi znajdują się pod folią. Bezdotykowe rzeczy, które nie działają, gdy masz mokre palce. Naprawdę to lubię. nienawidzę dotyku Kto potrzebuje dotyku? Pokrętło do ustawiania mocy jest praktyczne. O wiele lepsze niż przyciski, które trzeba nacisnąć x razy. Jednak poziomy wydajności nie są prawdziwe. Po prostu włącza się i wyłącza co kilka sekund. Czyli np. 2 sekundy mocy, potem znowu nic. Więc coś wciąż może się zacząć, gdy utrzymujesz ciepło. Jeśli garnek ma naprawdę grube dno, jest w porządku. Pokrętło obraca się z trudem, jakby gdzieś utknęło. Nie jest to zbyt wygodne i świadczy o złym wykonaniu. Ma również małe kroki, takie jak regulatory głośności na wzmacniaczu. Jednak nie reaguje niezawodnie na każdy obrót. Wniosek: dobre urządzenie za tę cenę. Głupi tryb temperaturowy. Nieprzetworzone bardzo cenne. Wszystkie właściwości reklamowane w opisie przedmiotu, szybkie nagrzewanie, łatwość czyszczenia itp. są oczywistością dla płyty indukcyjnej. Porównania dotyczą innych typów pieców. To tak jakby producent samochodów chwalił swój samochód: szybszy od roweru, dwa razy więcej opon... Właściwie powinienem odjąć gwiazdkę za opis. Ale 3 gwiazdki, ponieważ urządzenie działa całkiem dobrze w porównaniu do innych urządzeń w tym przedziale cenowym.

sprawdzona opinia 17/04/2020

Ich habe Klarstein gewählt, weil ich schon einen Profimixer seit Jahren von dieser Firma habe und weil die Platte als Warehousedeal sehr günstig war. Ware kam nach 5 Tage, das war super; allerdings staunte ich nicht schlecht, dass die Platte in einem dünnen Plastiküberzug nur im Karton lag, keine Luftpolsterfolie drum rum!!!! Kleine Kratzer vorne, die mich aber nicht stören. Das Gerät gleich eingeschaltet und Teewasser damit gekocht: 1,5 Liter Wasser kochen in 3 Minuten auf 2.000 Watt, herrlich. Wie alle Induktionsplatten ist sie im Betrieb etwas laut, aber daran bin ich gewöhnt. Bis jetzt bin ich restlos begeistert, merke nichts, was dabei nicht gut wäre. Hoffe, sie hält wieder recht lange; hab meine alte versehentlich abgeschmolzen, als ich die Herdplatte, auf der sie stand einschaltete, ohne es gemerkt zu haben. :) Zum Glück ist nix passiert, außer dass ein paar Dioxine freigesetzt wurden.

Wybrałem Klarsteina, ponieważ od lat mam profesjonalny mikser tej firmy, a płyta była bardzo tania jak na magazyn. Towar przyszedł po 5 dniach, to było świetne; Jednak byłem zdumiony, że płyta leżała w pudełku tylko w cienkiej plastikowej okładce, bez folii bąbelkowej!!!! Małe ryski na przodzie, ale mi to nie przeszkadza. Natychmiast włącz urządzenie i użyj go do zagotowania wody na herbatę: 1,5 litra wody gotuje się w 3 minuty przy mocy 2000 watów, wspaniale. Jak wszystkie płyty indukcyjne, jest trochę głośna podczas użytkowania, ale jestem do tego przyzwyczajony. Jak na razie jestem zachwycony, nie widzę w tym nic złego. Mam nadzieję, że znowu posłuży dość długo; przypadkowo stopił mój stary, kiedy włączyłem płytę kuchenną, na której stał, nie zdając sobie z tego sprawy. :) Na szczęście nic się nie stało, oprócz uwolnienia kilku dioksyn.

sprawdzona opinia 01/02/2020

Ich habe mir den Varicook gekauft um stinkende anbraten auf dem Balkon erledigen zu können. Mittlerweile hat das Gerät meine Herdplatte fast komplett verdrängt und ich koche nur noch mit Induktion, da man mit dem Gerät die Temperaturen sofort regulieren kann. Auch für outdoor fans ist es super, da man idealerweise mit schweren Gusseisernen Pfannen und Töpfen arbeiten kann die sich in Sekunden aufgrund der magnetischen Energie erhitzen. Ich habe mit jetzt sogar noch einen Gußeisernen Wok gekauft. Aufpassen sollte man hier das man nicht zu kleine Töpfe nimmt, da das Magnetfeld eventuell gesundheitlich bedenklich ist.

Kupiłem Varicook, żeby móc smażyć cuchnące potrawy na balkonie. W międzyczasie urządzenie prawie całkowicie zastąpiło mi płytę kuchenną i gotuję tylko na indukcji, ponieważ urządzenie umożliwia natychmiastową regulację temperatury. Jest również świetny dla fanów outdooru, ponieważ idealnie nadaje się do pracy z ciężkimi żeliwnymi patelniami i garnkami, które nagrzewają się w ciągu kilku sekund dzięki energii magnetycznej. Kupiłem nawet żeliwny wok z nim teraz. Należy uważać, aby nie używać zbyt małych garnków, ponieważ pole magnetyczne może być szkodliwe dla zdrowia.

sprawdzona opinia 21/09/2019

Ich hätte nie gedacht, dass mich eine Induktionskochplatte so faszinieren würde! In Minuten ist das Essen warm bzw. gebraten, in Bruchteilen der Zeit im Vergleich zum "normalen" Elektrokochfeld. Ich habe mir jetzt auch extra Kochtöpfe gekauft, damit ich nur noch die Induktionskochplatte benutzen kann (20 Jahre alte Töpfe hatten halt noch nicht diesen Standard). Absolute Empfehlung für Menschen mit wenig Zeit oder Geduld beim Kochen :D nur Vorsicht: alles kann auch schneller anbrennen! Also nicht wegdrehen beim Kochen/Braten!

Nigdy nie sądziłam, że płyta indukcyjna tak bardzo mnie zafascynuje! Jedzenie jest ciepłe lub smażone w kilka minut, ułamek czasu w porównaniu z „normalną” płytą elektryczną. Kupiłem też teraz dodatkowe garnki, więc mogę korzystać tylko z płyty indukcyjnej (20-letnie garnki po prostu nie miały tego standardu). Absolutna rekomendacja dla osób, które mają mało czasu lub cierpliwości przy gotowaniu :D tylko uważajcie: wszystko może się szybciej spalić! Więc nie odwracaj się podczas gotowania/pieczenia!

sprawdzona opinia 02/06/2019

die temperaturreglung,sollte man in kleinere schritte vor nehmen können.da die schritte in 300 abständen zu viel hoch ist beim kochen und braten bei manchen produkten.sonnst ein sehr gutes gerät.

kontrola temperatury powinna być możliwa w mniejszych krokach.Ponieważ kroki w odstępach 300 są zbyt duże podczas gotowania i pieczenia niektórych produktów.jest to bardzo dobre urządzenie.

sprawdzona opinia 24/01/2017

Am Wochenende hat mein Herd den geist aufgegeben hmm was nun hab ich mir gedacht bis Monats ersten war noch bisschen hin so das ich eine alternative brauchte um doch mal was warm zu machen.
So habe ich mich für diese Varicook Platte entschieden.
Habe mir ne Scheibe Leberkäse angebraten und Spiegelei gemacht das hat alles super funktioniert.

Die Platte ist vom Gewicht her nicht schwer lässt sich super leicht verstauen und heizt sehr schnell auf.
Mein Gericht war super schnell fertig.
Reinigen lässt sie sich auch super einfach mit einem feuchten Tuch und etwas spüli drauf. Angebrannt ist mir bisher noch nichts darauf.
Mein neuer Herz zeiht bald bei mir ein aber ich bin mir sicher das ich noch öfters auf diese zusätzliche Platte zurückgreifen werde. Super geeignet auch für unser Wohnmobil wo der Herd nur zwei Platten hat so das man diese auch dort zum Einsatz bringen kann.
Auch hier gute Verarbeitung keine scharfen kanten und gute Leistung .

W weekend mój piec poddał się hmm co ja myślałem, że do pierwszego miesiąca nadal trochę nie świeciło więc potrzebowałem alternatywy żeby coś podgrzać. Zdecydowałem się więc na ten talerz Varicook. Usmażyłem kawałek bochenka mięsnego i zrobiłem smażone jajko, które działało świetnie. Płyta nie jest ciężka pod względem wagi, można ją łatwo schować i bardzo szybko się nagrzewa. Moje danie było gotowe bardzo szybko. Jest również bardzo łatwy do czyszczenia za pomocą wilgotnej szmatki i płynu do naczyń. Jeszcze nic na nim nie paliłem. Moje nowe serce wkrótce się do mnie wprowadzi, ale jestem pewien, że będę częściej wracał do tej dodatkowej płyty. Doskonale nadaje się również do naszego domu mobilnego, w którym kuchenka ma tylko dwie płyty, dzięki czemu można ich również tam używać. Tutaj też dobre wykonanie, brak ostrych krawędzi i dobre wykonanie.

sprawdzona opinia 24/09/2016

Für mich ist das Kochen mit Induktion eine neue Erfahrung und bisher habe ich weder auf einem Induktionsherd, noch auf einer Induktionsplatte gekocht.
Dies nur vorab zu den Testbedingungen.
Eingesetzt werden soll die Varicook bei uns als Kochmöglichkeit beim Campingurlaub sowie als Außenkochstelle im heimischen Garten.
Entgegen meiner Erwartung ist das Gehäuse der Platte aus Kunststoff, was mich persönlich nicht stört aber vielleicht erwähnt werden sollte.
Vorteil davon ist, dass sie sich ganz hervorragend reinigen lässt. Einen Nachteil konnte ich bisher noch nicht feststellen.
Die Bedienanzeige ist vernünftig groß und die Menütasten reagieren promt. Mittels drehknopf kann die Temperatur variiert werden.
Hat man das Gerät eingesteckt und eingeschaltet, den passenden Topf aufgestellt (Übrigens erkennt die Varicook, ob es sich um einen geeigneten Topf handelt) springt sie an und man kann die gewünschten Einstellungen wählen.
P steht für die Leistung in Watt und man kann diese in 10er Schritten von 200 - 1800 einstellen.
Die Temperatureinstellung erfolgt über C, auch hier sind wieder Zehnerschritte von 60 Grad - 240 Grad möflich.
Außerdem gibt es noch eine Schaltuhr, mit der man diverse Einstellungen machen kann.
All das ist in der Anleitung gut beschrieben und dargestellt.
Einziger Kritikpunkt ist für meinen Geschmack die Lautstärke, denn geräuschlos ist sie nicht. Zwar macht der Ventilator keinen Heidenlärm, ich war jedoch zunächst etwas irritiert. Da ich sie nicht im täglichen Gebrauch habe, kann ich das jedoch verschmerzen.
Insgesamt also ein durchaus vernüftiges Preis- / Leistungsverhältnis denn die Platte ist derzeit für 49,99 erhältlich.

Gotowanie na indukcji to dla mnie nowe doświadczenie i do tej pory nie gotowałam na kuchence indukcyjnej ani na płycie indukcyjnej. To tylko z góry do warunków testowych. Varicook ma być używany przez nas jako opcja gotowania na wakacjach na kempingu oraz jako miejsce do gotowania na świeżym powietrzu w przydomowym ogrodzie. Wbrew moim oczekiwaniom obudowa płyty jest plastikowa, co mi osobiście nie przeszkadza, ale może warto o tym wspomnieć. Zaletą tego jest to, że jest niezwykle łatwy w czyszczeniu. Jak na razie nie znalazłem wady. Wyświetlacz operacyjny jest dość duży, a przyciski menu reagują szybko. Temperaturę można zmieniać za pomocą pokrętła. Po podłączeniu urządzenia i włączeniu go, umieszczeniu odpowiedniego garnka (nawiasem mówiąc, Varicook rozpoznaje, czy jest to odpowiedni garnek) uruchamia się i można wybrać żądane ustawienia. P oznacza moc w watach i można ją ustawić w krokach co 10 w zakresie od 200 do 1800. Temperaturę ustawia się za pomocą C, ponownie możliwe są przyrosty co dziesięć od 60 stopni do 240 stopni. Dostępny jest również timer, za pomocą którego można dokonywać różnych ustawień. Wszystko to jest dobrze opisane i zilustrowane w instrukcji. Jedynym punktem krytyki dla mojego gustu jest głośność, ponieważ nie jest bezgłośna. Wentylator wprawdzie nie hałasuje, ale na początku byłem trochę zirytowany. Ponieważ nie używam ich codziennie, mogę to przeboleć. W sumie bardzo rozsądny stosunek ceny do wydajności, ponieważ płyta jest obecnie dostępna za 49,99.

sprawdzona opinia 09/12/2015

Qual’è la tecnica delle piastre cottura ad induzione? Il calore viene generato da un campo elettromagnetico. Quando si posa un recipiente metallico ferroso sopra alla piastra, un induttore elettrico che è presente sotto alla piastra genera un campo magnetico. Questo campo crea all’interno della pentola delle correnti chiamate di “Focault” dal nome dell’inventore. Queste correnti trasformano l’energia magnetica in calore, provocando il riscaldamento della pentola che così scalda le pietanze al suo interno. Il campo magnetico, e di conseguenza il calore, si sprigiona solo a contatto con la pentola e solo all’interno del suo diametro.
- Sicurezza: non ci sono fiamme, il calore infatti è sprigionato dal campo magnetico e solo all’interno del diametro della pentola entro cui si vuole cucinare. Non si rischia quindi di scottarsi toccando la piastra vicino al bordo.
- Pulizia: non essendo calda la piastra non si formano incrostazioni dovute all’accidentale fuoriuscita di liquidi.
- Design: per chi ama lo stile moderno e minimalista, le cucine ad induzione sono bellissime, lineari e lisce.
- Velocità nel riscaldare i cibi: ad esempio per una normale pasta, il tempo per portare ad ebollizione l’acqua praticamente si dimezza (dipende ovviamente dalla potenza usata).
- Assenza del pericolo di fughe di gas,
- Controllo molto preciso della variazione di temperatura della pentola (tramite display digitali): si può bloccare l’ebollizione, mantenere un fuoco molto basso o molto alto, con una precisione elevata che non si può ottenere con il tradizionale fornello a gas.
- Costo di utilizzo non superiore a quello a gas: l’energia elettrica costa di più, ma la cucina ad induzione entra in funzione solo quando serve, i tempi di utilizzo sono inferiori e il rendimento è del 90%.
- Pentole speciali richieste che devono essere costruite con acciai ad alto contenuto ferroso, non possono essere usate quelle in alluminio, vetro, terracotta, o ceramica, e in genere più costose (anche se ne ho trovate per esempio all’Ikea di piuttosto economiche).
- Modo diverso di cucinare: chi è abituato ai classici fornelli a gas, deve rivoluzionare le abitudini e i tempi di cottura.
- Produce campi elettromagnetici di media frequenza, che comunque non dovrebbero essere nocivi. Per questi motivi, e per qualche altro, ho scelto la piastra cottura Klarstein VariCook Single, bella da vedere nella sua veste in acciaio inox e vetroceramica, display a LED e manopola di regolazione. Progettata per pentole con diametro tra i 12 ed i 26 cm, potenza totale pari a 1800W regolabile su 10 livelli o in alternativa temperature da regolare tra 60° e 240°C. Scarsa emissione di calore nell'ambiente circostante. Protezione contro il surriscaldamento. Raffreddamento a ventilazione, alimentazione: 220-240V, 50/60Hz.
Uno dei punti di forza è la sua potenza e la modalità di temperature, con la VariCook si possono utilizzare programmi temporizzati di cottura con spegnimento automatico dopo la fine della cottura, scegliendo la temperatura oppure la potenza. Contemporaneamente allo spegnimento, la piastra emetterà un suono che vi segnalerà la fine del programma.
Livelli di potenza: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W
Temperature: 60 - 240°C - in scatti da 20°C.
Timer da 1 minuto a 3 ore.
Manuale di istruzioni in Tedesco e inglese.
Provata per la cottura della pasta, l’acqua bolle veramente in circa metà del tempo impiegato sul gas, la temperatura dispersa è insignificante e si può programmare anche lo spegnimento della piastra, evitando di trovare la pasta stracotta. Utile per single o per lo show cooking unisce la praticità alla bellezza estetica. Un altro uso per cui utilizzare Klastein VariCook è la necessità di mantenere inalterata la temperatura di cottura del cibo.



Jaka jest technika płyt indukcyjnych? Ciepło jest wytwarzane przez pole elektromagnetyczne. Kiedy pojemnik z metalu żelaznego jest umieszczony na płycie, induktor elektryczny pod płytą wytwarza pole magnetyczne. To pole tworzy prądy zwane „Foucault” od nazwiska wynalazcy wewnątrz garnka. Prądy te przekształcają energię magnetyczną w ciepło, powodując nagrzewanie się naczynia, a tym samym nagrzewanie znajdujących się w nim naczyń. Pole magnetyczne, a co za tym idzie ciepło, jest uwalniane tylko w kontakcie z naczyniem i tylko w obrębie jego średnicy. - Bezpieczeństwo: nie ma płomieni, w rzeczywistości ciepło jest uwalniane przez pole magnetyczne i tylko w obrębie średnicy naczynia, w którym chcesz gotować. Nie ma zatem ryzyka poparzenia się przez dotknięcie płyty w pobliżu krawędzi. - Czyszczenie: ponieważ płyta nie jest gorąca, nie tworzą się żadne osady na skutek przypadkowego rozlania płynów. - Design: dla tych, którzy kochają nowoczesny i minimalistyczny styl, kuchenki indukcyjne są piękne, liniowe i gładkie. - Szybkość podgrzewania jedzenia: na przykład w przypadku zwykłego makaronu czas potrzebny do zagotowania wody jest praktycznie o połowę krótszy (oczywiście w zależności od użytej mocy). - Brak niebezpieczeństwa wycieku gazu, - Bardzo precyzyjna kontrola zmiany temperatury naczynia (za pomocą wyświetlaczy cyfrowych): możliwe jest zatrzymanie wrzenia, utrzymanie bardzo niskiego lub bardzo wysokiego ciepła, z dużą precyzją, której nie można uzyskany z tradycyjnej kuchenki gazowej. - Koszt użytkowania nie wyższy niż gazu: prąd kosztuje więcej, ale kuchenka indukcyjna uruchamia się tylko wtedy, gdy jest potrzebna, czas użytkowania jest krótszy, a wydajność wynosi 90%. - Wymagane są specjalne patelnie, które muszą być wykonane ze stali o wysokiej zawartości żelaza, te z aluminium, szkła, terakoty lub ceramiki nie mogą być używane i są generalnie droższe (chociaż znalazłem całkiem tanie na przykład w Ikei). - Inny sposób gotowania: ci, którzy są przyzwyczajeni do tradycyjnych kuchenek gazowych, muszą zrewolucjonizować nawyki i czasy gotowania. - Wytwarza pola elektromagnetyczne o średniej częstotliwości, które jednak nie powinny być szkodliwe. Z tych i kilku innych powodów wybrałem płytę kuchenną Klarstein VariCook Single, która jest piękna dzięki wykonaniu ze stali nierdzewnej i ceramiki szklanej, wyświetlaczowi LED i pokrętłu regulacyjnemu. Przeznaczony do garnków o średnicy od 12 do 26 cm, o łącznej mocy 1800W z możliwością regulacji w 10 stopniach lub alternatywnie regulacja temperatury w zakresie od 60° do 240°C. Niska emisja ciepła do otoczenia. Zabezpieczenie przed przegrzaniem. Chłodzenie wentylacyjne, zasilanie: 220-240V, 50/60Hz. Jedną z mocnych stron jest jego moc i tryb temperaturowy, w VariCook można korzystać z czasowych programów gotowania z automatycznym wyłączeniem po zakończeniu gotowania, wybierając temperaturę lub moc. W tym samym czasie, gdy płyta się wyłącza, wyemituje dźwięk sygnalizujący koniec programu. Poziomy mocy: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W Temperatury: 60 - 240°C - w krokach co 20°C. Timer od 1 minuty do 3 godzin. Instrukcja obsługi w języku niemieckim i angielskim. Sprawdzony do gotowania makaronu, woda naprawdę gotuje się w około połowę czasu potrzebnego na gazie, rozproszona temperatura jest nieznaczna, a także można zaprogramować wyłączenie płyty, unikając stwierdzenia, że makaron się rozgotował. Przydatny dla singli lub do gotowania na pokaz, łączy w sobie praktyczność z estetycznym pięknem. Innym zastosowaniem Klastein VariCook jest konieczność utrzymania niezmienionej temperatury gotowania żywności.

sprawdzona opinia 08/11/2014

Habe das Kochfeld nun schon seit ein paar wochen und muss echt sagen für mich als Single reicht es völlig aus, bin echt zufrieden gestellt worden. Leistung des Gerätes ist optimal und lässt sich sehr einfach bedienen. Zusätzlich lässt es sich einfach transportieren und gut verschauen. Danke nochmal an den Hersteller Klarstein!

Mam płytę od kilku tygodni i muszę powiedzieć, że dla mnie jako osoby samotnej jest to więcej niż wystarczające, byłem naprawdę zadowolony. Wydajność urządzenia jest optymalna i można go bardzo łatwo obsługiwać. Ponadto jest łatwy w transporcie i łatwy do oglądania. Jeszcze raz dziękuję producentowi Klarstein!

sprawdzona opinia 15/05/2014

Die Induktionskochplatte bietet genau das was die Produktbeschreibung verspricht. Schlichtes modernes Design trifft auf leichten praktischen Nutzen. Leicht zu verstauen und ggf. für einen Campingausflug geeignet. Optimal für eine kleine Küche wie in meinem Singlehaushalt geeignet.

Płyta indukcyjna oferuje dokładnie to, co obiecuje opis produktu. Prosty, nowoczesny design łączy się z lekkim praktycznym zastosowaniem. Łatwy do przechowywania i prawdopodobnie odpowiedni na wyprawę na kemping. Idealny do małej kuchni, takiej jak w moim jednoosobowym gospodarstwie domowym.