Diavolo, piec do pizzy, na pellet, kamień do pizzy, termometr, stal szlachetna Srebrny Metal
Diavolo, piec do pizzy, na pellet, kamień do pizzy, termometr, stal szlachetna Srebrny Metal
Diavolo, piec do pizzy, na pellet, kamień do pizzy, termometr, stal szlachetna Srebrny Metal
Diavolo, piec do pizzy, na pellet, kamień do pizzy, termometr, stal szlachetna Srebrny Metal
Diavolo, piec do pizzy, na pellet, kamień do pizzy, termometr, stal szlachetna Srebrny Metal
Diavolo, piec do pizzy, na pellet, kamień do pizzy, termometr, stal szlachetna Srebrny Metal
Diavolo, piec do pizzy, na pellet, kamień do pizzy, termometr, stal szlachetna Srebrny Metal

Diavolo Piec do pizzy

0 40 cm , Piec do pizzy
1253,90 zł z podatkiem VAT
Kolor:

Diavolo Piec do pizzy

1253,90 zł z podatkiem VAT
Pozostało kilka artykułów w magazynie – zamów szybko! Czas dostawy: 7 - 9 dni
14 dni na zwrot

Podstawowe informacje

Stylowy piec na pellet: do ogrodu, na taras lub balkon

Chrupkie pizze: z 13-calowym kamieniem do pizzy (33 x 33 cm)

Proste zapalanie: opalanie pelletem drewnianym

Szczegóły dot. produktu

Najlepsze doznania dla smakoszy bez prądu: wyjątkowy piec do pizzy Diavolo marki Klarstein umożliwia przygotowanie aromatycznych potraw z użyciem prawdziwego ognia. Niezależnie od tego, czy jest to pizza, chleb z pieca, mięso, warzywa czy ciasta – pieczone są tradycyjnie, ale w najnowszej technologii z użyciem pelletu – i smakują niepowtarzalnie. Umieść Diavolo na zewnątrz, napełnij go od tyłu pelettem drzewnym i doprowadź do żądanej temperatury.  Wbudowany termometr pokazuje niezawodnie dokładną temperaturę, podczas gdy obudowa ze stali szlachetnej zapewnia szybkie rozprowadzanie ciepła, a charakterystyczny komin gwarantuje dobre odprowadzanie dymu.

Pokaż więcej

Podstawowe informacje

Instrukcja obsługi PDF
  • Opalanie pelletem drewnianym
  • Zbiornik na pellet napełniany od tyłu
  • Nie ma potrzeby podłączania do prądu
  • Z praktycznym kominem
  • Bezpieczne zapalanie
  • Z 13-calowym kamieniem do pizzy
  • Wbudowany termometr
  • Wskaźnik temperatury: 38–430°C
  • Koncepcja CrystalSteel
  • Obudowa ze stali szlachetnej
  • Gładkie powierzchnie ułatwiające czyszczenie
  • Składany uchwyt do przenoszenia
  • Proste przenoszenie
  • Bogate wyposażenie
  • Dostępny w 4 kolorach: czerwonym, czarnym, niebieskim i srebrnym
Diavolo, piec do pizzy, na pellet, kamień do pizzy, termometr, stal szlachetna

Wymiary i szczegóły techniczne

  • Wymiary (łączne): ok. 40 x 74,5 x 50 cm (szer. x wys. x gł.)
  • Wymiary kamienia do pizzy: ok. 33 x 33 cm (szer. x gł.)
  • Wymiary wkładki do mięsa: ok. 27,5 x 26,5 cm (szer. x gł.)
  • Wymiary tacki ociekowej: ok. 28 x 27,5 cm (szer. x gł.)
  • Wymiary łopatki do pizzy: ok. 25,5 x 42,5 cm (szer. x gł.)
  • Waga: ok. 16 kg

Zakres dostawy

  • 1 x piec do pizzy opalany pelletem
  • 1 x kamień do wypiekania pizzy
  • 1 x wkładka do mięsa
  • 1 x tacka ociekowa
  • 1 x łopatka do pizzy
  • 1 x podnośnik do wkładek
  • 1 x łopatka do pelletu
  • Wielojęzyczna instrukcja obsługi

Zakres dostawy

Pozostało kilka artykułów w magazynie – zamów szybko! Czas dostawy: 7 - 9 dni

1279.9 zł

Opinie klientów

Nie ma komentarzy do tego artykułu.

Opinie klientów z innych krajów

sprawdzona opinia

Ich hatte die Wahl zwischen Elektro und Pellet. Nach ein wenig überlegen und Empfehlung eines Freundes entschied ich mich für Pellet um unabhängig zu sein. Eins vorweg, es war die falsche Entscheidung. Also für mich ;-) Trotzdem werde ich den Ofen behalten, er tut was er soll. Aber,..... Hier ein paar Anmerkungen für interessierte. Geschmack super. Handling bedarf einiges an Übung. Einfach einschalten, aufheizen los gehts (wie z.B. bei Elektro) ist nicht. Das gröste Problem, die Hitze. Er erreicht durchaus 400-450 Grad, aber nur leider überwiegend Oben. Nach ein wenig probieren mache ich es wie folgt. Getestet mit Pellets. Ofen anheizen und mind. 1x Behälter leer machen damit sich auch der Pizzastein aufheizt. Evtl. besser 2 Behälter. Warten bis Temperatur auf 250 Grad sinkt. Jetzt Pizza direkt rein auf den Stein. Öfter drehen, aufpassen dass nichts anbrennt. Wenn Pizza fertig, Temp. kontrollieren. Wenn 200 Grad oder weniger, dann erst nochmal anheizen und Stein die Wärme annehmen lassen. Erst wenn Thermometer wieder auf 250 Grad, dann neue Pizza rein. Ihr merkt schon, man muss immer was tun und die angegebenen 5-8 Pizzen pro Heizgang bekommt man nicht hin. Also ich zumindest nicht. Ich schaffe max. 2, sonst ist oben alles angebrannt und unten alles labbrig. Aber wenn ich es wie beschrieben mache, dann überzeugt der Geschmack durchaus und es ist halt eben auch eine nette Beschäftigung. Man muss das ganze halt celebrieren. Schalter auf ON und Pizza nach Pizza rein schieben kann ja jeder. ;-) Zum Schluss was zur Verarbeitung und Qualität. Die Bleche sind stellenweise schlecht bis gar nicht entgratet, Achtung scharf ! Aber Qualität ist bei weitem nicht schlecht. Klar gehts besser, aber bedenkt man den Preis ist es Ok. Aufbau ist Super einfach. Alles in Allem vergebe ich ein Gut.

Miałem wybór między elektrycznym a pelletem. Po namyśle i po rekomendacji znajomego wybrałem Pellet na niezależność. Przede wszystkim była to zła decyzja. Więc dla mnie ;-) I tak zostawię piekarnik, robi to, co powinien. Ale… Oto kilka uwag dla zainteresowanych. smakuje świetnie. Obsługa wymaga pewnej praktyki. Po prostu włącz, podgrzej i gotowe (jak na przykład w przypadku prądu elektrycznego) nie jest możliwe. Największy problem, upał. Na pewno sięga 400-450 stopni, ale niestety głównie na górze. Po małych próbach robię to w następujący sposób. Testowane z pelletem. Rozgrzej piekarnik i co najmniej raz opróżnij naczynie, aby kamień do pizzy również się nagrzał. Być może lepiej 2 pojemniki. Poczekaj, aż temperatura spadnie do 250 stopni. Teraz pizza prosto na kamień. Często obracaj, uważając, aby niczego nie spalić. Po upieczeniu pizzy sprawdź temp. Jeśli ma 200 stopni lub mniej, najpierw podgrzej go ponownie i pozwól kamieniowi wchłonąć ciepło. Dopiero jak termometr wróci do 250 stopni, to nowa pizza wjeżdża. Jak widać zawsze coś trzeba zrobić i nie da się zrobić podanych 5-8 pizz na cykl grzania. Przynajmniej nie ja. Mogę obsłużyć maksymalnie 2, w przeciwnym razie wszystko jest spalone na górze i wszystko jest wiotkie na dole. Ale jeśli zrobię to zgodnie z opisem, smak jest zdecydowanie przekonujący i jest to po prostu dobra robota. Trzeba celebrować to wszystko. Każdy może przesunąć przełączniki na ON i pizza po pizzy. ;-) Wreszcie, co z obróbką i jakością. Arkusze są słabo gratowane miejscami lub wcale, uwaga: ostre! Ale jakość jest daleka od złej. Oczywiście mogłoby być lepiej, ale biorąc pod uwagę cenę jest ok. Budowa jest super łatwa. W sumie dam rade.

sprawdzona opinia

Schnell hochgeheizt und einsatzbereit. Alle sind begeistert. Der Pizzaofen ist sehr hochwertig verarbeitet! Geschmack der fertigen Pizza ist soooooo gut!

Szybko się nagrzewa i jest gotowy do użytku. Wszyscy są podekscytowani. Piec do pizzy jest bardzo wysokiej jakości! Smak gotowej pizzy jest baaaardzo dobry!

sprawdzona opinia

Absolute Kaufempfehlung

Absolutna rekomendacja zakupu

sprawdzona opinia

Der Pizzaofen hält seine Temperatur und es macht Spaß mit ein wenig Übung werden die Pizzen richtig lecker und es geht schnell

Piec do pizzy utrzymuje swoją temperaturę i jest zabawny przy odrobinie praktyki, pizze są naprawdę smaczne i szybkie

sprawdzona opinia

Ich bin ja etwas misstrauisch gewesen bei diesem Pizzaofen und ob es sich überhaupt lohnt, einen extra Ofen zu kaufen. Er hat aber gegenüber dem klassischen Backofen einige wesentliche Vorteile: Die Pizza ist in 2-3 Minuten fertig, somit kann man viele kleinere Pizzen machen und eine nach der anderen reinfeuern. Außerdem wird durch die hohen Temperaturen der Teig wirklich schön knusprig, so wie man es vom Italiener kennt. Wenn man 2 Pizzen reinmachen will, müssen diese schön klein sein. Da die Konstruktion aus Edelstahl ist, kann man den Ofen auch ohne Probleme in den Garten stellen. Alles in allem ein super Ofen zu einem anständigen Preis!

Byłem trochę podejrzliwy co do tego pieca do pizzy i czy w ogóle warto było kupić dodatkowy piekarnik. Ma jednak kilka znaczących zalet w stosunku do klasycznego piekarnika: pizza jest gotowa w 2-3 minuty, więc możesz zrobić wiele mniejszych pizz i wypalać je jedna po drugiej. Do tego wysokie temperatury sprawiają, że ciasto jest naprawdę ładne i chrupiące, zupełnie jak we Włoszech. Jeśli chcesz włożyć 2 pizze, muszą być ładne i małe. Ponieważ konstrukcja wykonana jest ze stali nierdzewnej, bez problemu można postawić piec również w ogrodzie. W sumie świetny piekarnik w przyzwoitej cenie!

sprawdzona opinia

haben es draußen im Wintergarten probiert und sind begeistert. die pellets sind nicht dazu. man muss sie also erst vorher kaufen. Sonst ist alles dabei und es kann auch sofort los gehen. an den Thermometer kann man gut die Temperatur überwachen. so klappt es auch gut - ich bin zufrieden. das Aussehen ist auch klasse.

wypróbowałem to na zewnątrz w oranżerii i są zachwyceni. pelet nie jest wliczony w cenę. więc najpierw musisz je kupić. Wszystko inne jest wliczone w cenę i możesz zacząć od razu. Termometr to dobry sposób na monitorowanie temperatury. Tak to działa - jestem zadowolony. wygląd też super.

sprawdzona opinia

Wir haben den Ofen extra für die nächste Camping und Festivalsaison gekauft, wenn wir mal wieder unterwegs sind. Da es dieses Jahr nicht mehr stattfindet, nutzen wir den Ofen jetzt für Pizzapartys mit Freunden. Der Aufbau ging sehr einfach und unkompliziert. Das Teil stand in 5 Minuten arbeitsfertig auf der Terrasse. Mit den Pellets ist eine einfache Lösung, man muss jedoch immer auf die richtige Temperatur achten. Die Pizzen sind bereits nach 1-2 Minuten knusprig und essfertig. Es musste keiner lange Warten und alle wurden Satt. Freue mich schon aufs Campen, noch eine Metallplatte zum draufstellen mitnehmen und lecker Pizza überall fertig machen. Hat sich gelohnt.

Kuchenkę kupiliśmy specjalnie na następny sezon kempingowy i festiwalowy, kiedy znowu jesteśmy w trasie. Ponieważ w tym roku tak się nie dzieje, teraz używamy piekarnika do organizowania pizzy z przyjaciółmi. Konstrukcja była bardzo prosta i nieskomplikowana. Część była gotowa do pracy na tarasie w 5 minut. Korzystanie z pelletu jest prostym rozwiązaniem, ale zawsze trzeba zwracać uwagę na odpowiednią temperaturę. Pizze są chrupiące i gotowe do spożycia już po 1-2 minutach. Nikt nie musiał długo czekać i wszyscy byli pełni. Nie mogę się doczekać biwakowania, zabrania ze sobą kolejnego metalowego talerza i robienia wszędzie pysznej pizzy. Było warto.

sprawdzona opinia

Sehr beeindruckt von diesem Ofen. Es ist leicht, aber sehr stabil, leicht zu reinigen und heizt sich schnell auf. Das externe Thermometer ist sehr nützlich, um den richtigen Zeitpunkt zum Einlegen der Pizza zu kennen, wenn sie heiß ist. Der Holzspender lässt genügend Luft ein, damit das Feuer nach dem Anzünden fest bleibt. Ich freue mich auch darauf, das Fleischwerkzeug zu verwenden.

Bardzo pod wrażeniem tego piekarnika. Jest lekki, ale bardzo stabilny, łatwy w czyszczeniu i szybko się nagrzewa. Zewnętrzny termometr jest bardzo przydatny, aby wiedzieć, kiedy włożyć pizzę, gdy jest gorąca. Dozownik drewna przepuszcza wystarczającą ilość powietrza, aby po rozpaleniu ogień był stabilny. Nie mogę się też doczekać użycia narzędzia do mięsa.

sprawdzona opinia

Um eine echte Neapel Pizza hinzubekommen, muss nicht nur die Oberhitze gut sein, sondern auch der Boden seine 400 Grad haben. Das ist mit dieser Methode sehr schlecht erreichbar. Man müsste sicher eine Stunde Vollgas heizen und dann nach einer Pizza, entweicht die Hitze an der Front, sobald man sie öffnet um die nächste reinzulegen. Habe mir doch einen Steinofen gebaut für weniger Geld, einfach nach Gym Ball Pizza Oven googeln.

Aby uzyskać prawdziwą neapolitańską pizzę, nie tylko górna grzałka musi być dobra, ale podstawa musi mieć również swoje 400 stopni. Jest to bardzo trudne do osiągnięcia tą metodą. Musiałbyś grzać na pełnych obrotach przez godzinę, a potem po pizzy ciepło ucieka z przodu, gdy tylko otworzysz ją, aby włożyć następną. Zbudowałem ceglany piec za mniejsze pieniądze, po prostu google Gym Ball Pizza Oven.

Pokaż moje opinie klienta Pokaż mniej ocen klientów